Дом српских родословаца, Задужбина "Порекло" > Прилози (за Задужбину "Порекло")

Прилози у јануару 2023.

(1/4) > >>

Јовица Кртинић:
Марија Кртинић (Београд) - 50 евра

Ново стање расположивих средстава (после куповине локала): 3.525,10 евра

Напомена: Марији је ово четврта уплата прилога. Досад је укупно приложила 200 евра. Хвала, Марија!

Јовица Кртинић:
Друштво српских родословаца "Порекло" (Београд) - 200 евра

Ново стање расположивих средстава (после куповине локала): 3.725,10 евра

Друштво српских родословаца "Порекло" редовно месечно уплаћује по 200 евра прилога за Задужбину "Порекло". Најновијим прилогом укупно смо уплатили 8.550 евра.

* * *
Освежена је листа свих приложника према висини уплата: https://forum.poreklo.rs/index.php?topic=5753.0

Током децембра прикупљено је укупно 2.665,90 евра. Овим и раније прикупљеним средствима успели смо да остваримо велики циљ, а то је да Задужбина "Порекло" добије свој први кров над главом. Дана 27. децембра 2022. купљен је пословни простор од 40 квадратних метара на Бановом брду, у Пожешкој улици. У овом простору ће, најкасније од пролећа 2023. бити седиште Порекла.

С обзиром да је крајњи циљ оснивања Задужбине "Порекло" подизање великог Дома српских родословаца, у којем ће бити прва српска родословна библиотека и читаоница, родословни научно-истраживачки центар, студио за наше аудио и видео садржаје и, уопште, место окупљања свих родословаца, остаје позив свима да у границама својих могућности, макар и најминималнијим прилозима, наставе са уплатама.

У претходне три године показали смо колико заједнички можемо да учинимо, колико смо били предани нашем циљу и како смо полако али стрпљиво ишли према његовом остварењу.

Нема никакве сумње да ћемо, пре или касније, остварити и наш коначни циљ - да Српству подаримо и родословни дом. Макар до тог циља чекали и 10 или 20 година, сигурно ћемо до њега доћи, настављајући да прикупљамо динар по динар и тако прикупљено благо определимо за подизање Дома српских родословаца.

Могуће су уплате са шалтера поште и банака, електронским путем и преко ПејПала. Ближе инструкције су на страници Задужбине "Порекло": https://zaduzbina.poreklo.rs/donacije.html

Јовица Кртинић:
Гери Бараћ / Gary Barach (Канада) - 42 евра

Ново стање расположивих средстава (после куповине локала): 3.767,10 евра

Напомена: Герију је ово тридесета уплата прилога. Досад је укупно приложио 1.203,60 евра. Хвала, Гери! Thanks, Gary!

Христифор:
Сретна Нова Година и прибављање првог објекта у власништву Порекла. Идемо даље у коначно скућавање друштва српских родословаца.

Јовица Кртинић:
Иван Вукићевић (Београд) - 4.000 динара

Ново стање расположивих средстава (после куповине локала): 3.801,10 евра

Напомена: Ивану је ово трећа уплата прилога. Досад је укупно приложио 960,40 евра и 6.000 динара. Овом уплатом стекао је звање Добротвора Задужбине "Порекло" (добија се за укупне уплате од 1.000 до 2.500 евра). Хвала, Иване!

Навигација

[0] Индекс порука

[#] Следећа страна

Иди на пуну верзију