ДНК порекло > ДНК познатих личности

ДНК Црнојевића

(1/1)

Маргита Војвотк. Бањанска:
Дали неко од поштованих чланова форума зна, дали су са моштима Ивана Црнојевића, које су 1986 г. извађене приликом истраживачких радова у цркви рођења Пресвете Богородице на Ћипуру вршена ДНК испитивања?

Маргита Војвотк. Бањанска:
По предању Св. Никола је била Црнојевића крсна слава.
 

Сол:
Не бих да започињем нову тему, па бих зато овде поставио питање поштованим форумашима.  Да ли неко од вас има информацију о овим зетским властелинима- Вукац Николић, Никола Љешевић и Калођурђе Ђурашевић. Иван Божић за њих вели , да су у посједу имали око 700 кућа и били у савезу са Стефаном Вукчићем Косачом.

Сол:
The First Venetian Love Letter? The Testament of Zorzi Cernovich / Тестамент Ђурђа Црноiевића

http://www.medievalists.net/files/09090201.pdf

на 18. страни има интересантан податак за допуну родословне таблице Црноiевића, наиме Иван Црноiевић (капетан падованске тамнице) iе имао сина Константина ,кога су Турци за време напада на Науплион /Nafplio /Ναύπλιο / Napoli di Romania / Пелопонез 1538/39. године заробили и спровели на галиiу, тако да iе остатак живота провео у подпалубљу. Константин iе имао имао жену Еугениу Симену и унука Николу - коме су Млечани исплаћивали (наследни, годишњи приход- на име положаiа) деде (Ивана) капетана падованске тамнице Sarasinesca del portello di Padoa, (кућу и годишње 15 дуката)

Сол:
извињавам се.....уместо и унука Николу треба ....и сина Николу

Навигација

[0] Индекс порука

Иди на пуну верзију