ДНК порекло > ДНК познатих личности

Да ли знате...

(1/2) > >>

Грк:
Никица Мариновић, Југословенска манекенка, прва и најуспјешнија Мис СФРЈ која је наступила на Мис свијета у Лондону 1966. године. Ту је проглашена за најљепшу Европљанку и прву пратиљу Мис свијета.

Рођена је у Ријеци дубровачкој у Дубровнику 1947. године. Отац Драго и мајка Перица. Са родитељима и братом Драгом је становала у кући у Мокошици.

У литератури нисам пронашао Мариновиће из Дубровника и околине да су другог поријекла, осим да су братство из села Сливница на југу Херцеговине, које је наслоњено на дубровачку регију. Познато је да се херцеговачко становништво вјековима исељавало ка Дубровнику, а не мали број их се насељавао у приградска насеља попут Мокошице.

Драго (Пепо) Мариновић, заједно са још неким Србима, је 1993. године био оптужен за ратне злочине пред војним судом у Сплиту.
https://www.refworld.org/docid/3ae6a7ed0.html

На основу презимена, мјеста рођења и становања и српских имена оца и брата, али и оптужнице, основано је претпоставити да је Никица српског поријекла, чији је отац поријеклом од Мариновића из Сливнице, Површ, Равно, који славе Стевањдан, хаплогрупа E-V13>Z1057.

Трагично је преминула 2008. године у Београду.

https://sh.wikipedia.org/wiki/Nikica_Marinovi%C4%87

dko:
vrlo verovatno, da ne kazem sigurno, su od ovih stevanjstaka ali njeni roditelji katolici

Грк:
Да, али рекао бих на основу оптужнице да је отац третиран као Србин, јер су га оптуживали за формирање неког логора за Хрвате, као и за фамозни одлазак у посјету кћери у Београд за вријеме сукоба у Хрватској.

dko:
ma nije isti covek... samo i ime i nadimak isti

Грк:
 :)

Навигација

[0] Индекс порука

[#] Следећа страна

Иди на пуну верзију