ДНК порекло > ДНК познатих личности

Династија Бурбон-Р1б

(1/1)

Синиша Јерковић:
Релативно недавно објављена је информација да је на основу узорака крви са гиљотине последњи француски краљ Луј Шеснаести Бурбон припадао хаплогрупи Г2а. Ту информацију је потврдило и потоње откриће да је први Бурбон краљ Анри Четврти такође припадао хаплогрупи Г2а (анализирани су остаци његове главе). Нису додуше дати хаплотипови на упоређивање.

Сада и једна и друга прича пада у воду, тј. пос вој прилици нити глава нити крв са гиљотине не припадају Бурбонима, а Бурбони нису Г2а већ Р1б Z381. Наиме, анализирана су три жива припадника Бурбона из разних грана и показало се да сва тројица припадају поменутој хаплогрупи са блиским хаплотипом. Дакле, сумње не би требало да буде. Ово је шема њихове међусобне породичне повезаности и везе са поменутим Анријем Четвртим и Лујем Шеснаестим.Ако би се гледало по мушкој линији најстарији познати мушки предак Бурбона је Франак из региона Хесби у данашњој централној Белгији. Ако бисмо посматрали буквално, то би значило да је франачка елита била углавном Р1б. То донекле има више логика него прије претпостављена Г2а.

Inače grana R1b Burbona Z281 dio je R1b U106 која се сматра германском варијантом Р1б хаплогрупе što jasno odaje i karta njene distribucije.

Kor:
Стани.... зар није раније било доказано да је Луј XVI био G2?

Синиша Јерковић:

--- Цитат: Kor  Новембар 07, 2013, 06:17:21 поподне ---Стани.... зар није раније било доказано да је Луј XVI био G2?

--- Крај цитата ---

Било је, на основу крви са гиљотине, али биће да крв није његова.  Ипак  аристократију не убивају на гиљотини...

vojinenad:
То значи да или је неко у грани од Louis, Duke of Burgundy (1682-1712) па наниже до Louis XVI, King of France био плод брачне преваре, или је на гиљотини страдао неки двојник да би се задовољила маса а краљ можда скончао на неки лакши и безболнији начин.

Навигација

[0] Индекс порука

Иди на пуну верзију