Ратници и страдалници > Жртве рата
maloletne zrtve sremskog fronta
НиколаВук:
--- Цитат: Делија Јун 15, 2018, 02:10:08 поподне ---Тај Други Светски рат је по мени једна од највећих трагедија која је задесила наш национ.Чак сам чуо за Сремски фронт да су српски младићи доста често били ненаоружани и готово без икакве обуке тако да су као глинени голубови јуришали на непријатељске митраљезе..такође сам чуо да је искуснији партизански одред био у непосредној близини и немо посматрао како гину голобради момци.
--- Крај цитата ---
Гледали су немо јер су ти младићи били деца "реакционарних Србијанаца", који нису једнодушно подржали комунистичку "револуцију", па је то био неки вид "освете", колико год то болесно звучало. Увек смо сами себи били најгори непријатељи...
Делија:
--- Цитат: НиколаВук Јун 15, 2018, 02:22:19 поподне ---Гледали су немо јер су ти младићи били деца "реакционарних Србијанаца", који нису једнодушно подржали комунистичку "револуцију", па је то био неки вид "освете", колико год то болесно звучало. Увек смо сами себи били најгори непријатељи...
--- Крај цитата ---
Нисмо једини,али слажем се да смо највећи непријатељи..ми смо такав народ да се делимо од насеља у коме живиш до регије у којој живиш,мислим да на свету нема у том смислу затуцаног народа као што смо ми.Пре неки дан сам видео једну болесну слику двојице усташа ,где се за једног може рећи да је српског порекла..накарада се звао мишко ратковић.Покушавао сам и покушавам да разумем која је то психичка појава,можда боље психопатологија која те наводи да се иживљаваш над сопственим народом..тако нешто једино можеш да видиш на афричком контитенту где се убијају између себе због верских разлика-иако су исти народ ,а друго место за тако нешто је Балкан -тачније српско етничко подручје.
Ђока:
--- Цитат: Делија Јун 15, 2018, 02:10:08 поподне ---Тај Други Светски рат је по мени једна од највећих трагедија која је задесила наш национ.Чак сам чуо за Сремски фронт да су српски младићи доста често били ненаоружани и готово без икакве обуке тако да су као глинени голубови јуришали на непријатељске митраљезе..такође сам чуо да је искуснији партизански одред био у непосредној близини и немо посматрао како гину голобради момци.
--- Крај цитата ---
По броју жртава ни близу Првог рата. Ако се као критеријум узму идеолошки раздори у српском народу, онда се слажем.
НиколаВук:
--- Цитат: Ђока Јун 15, 2018, 07:00:11 поподне ---По броју жртава ни близу Првог рата. Ако се као критеријум узму идеолошки раздори у српском народу, онда се слажем.
--- Крај цитата ---
Можда ако се гледају само погинули војници, али ако се гледају и цивилне жртве, Други светски рат је на овим просторима однео више живота у односу на Први.
Ђока:
Мислим и на војне и цивилне жртве, додуше, пребацио сам се само на територију данашње Србије, не рачунајући просторе преко Дрине где је српски живаљ заиста имао енормне губитке.
Навигација
[0] Индекс порука
[#] Следећа страна
[*] Претходна страна
Иди на пуну верзију