ДНК порекло > ДНК познатих личности

Припадници различитих хаплогрупа у сликама

(1/189) > >>

Аксић:
Приметио сам да нешто недостаје овом форуму кад су у питању хаплогрупе, а то су слике људи који припадају различитим хаплогрупама. Постављај те слике и напишите ко којој хаплогрупи припада.

Александар Невски:
Изглед човѣка одређуйе општа генетика, гени са свих хромозомъ, а не (само) Y хромозом. Сѣтимо се само Р1б црнаца из Камеруна.
Смислено йе само качити слике људий зайедно са подацима добийенима од некога од рачуначъ опште генетике. Рецимо Додекад К12б, Еурогенес К13, МДЛП К7...

Kor:
Теоретски, постоје облици спољашњег изгледа који су специфични за одређени број носилаца сваке хаплогрупе. То би рецимо за мене било прихватљиво за обсуђивање. Међутим, то не треба да нам буде преокупација пошто заиста врло често та методологија зна да "омане". Посебно зна да омане у срединама где је било много мешања а и ми смо једна од њих.

Небојша:
Не знам колико би то имало смисла. Сви тестирани би морали да приложе и слику, а то је већ компликован процес.

Kyrios:

--- Цитат: Kor  Август 21, 2013, 07:58:30 поподне ---Теоретски, постоје облици спољашњег изгледа који су специфични за одређени број носилаца сваке хаплогрупе. То би рецимо за мене било прихватљиво за обсуђивање. Међутим, то не треба да нам буде преокупација пошто заиста врло често та методологија зна да "омане". Посебно зна да омане у срединама где је било много мешања а и ми смо једна од њих.

--- Крај цитата ---

Оно што се са сигурношћу може рећи је да Y-хромозом одређује једну ствар, али та ствар је заједничка за носиоце свих Y-ДНК хаплотипова.  :D

Навигација

[0] Индекс порука

[#] Следећа страна

Иди на пуну верзију