Ратници и страдалници > Жртве рата

Злочин без казне - страдање Срба у средњем Подрињу

<< < (2/3) > >>

Свевлад:
Страшно да страшније не може бити, осећање који које ме обузима није бес него туга.

Бес ме обузима кад они аутошовинисти и страни плаћеници из НВО сектора почну да лију крокодилске сузе за Сребреницом, а за српске жртве их баш брига.

НиколаВук:
Негде сам читао да су већина тих џелата и злочинаца или погинули у каснијим борбама током рата или су стрељани током или након пада Сребренице, али их се вероватно одређени број извукао, као што се и Орић извукао. Поред свих оних мучења и зверстава које сам видео у филму, ипак ми је један од најјачих утисака оставило то да је муслимански снајпер усмртио два дечака-браћу од 4 и 12 година у Скеланима, док је мајка гледала; како неко може хладнокрвно да пуца у дете, никада ми неће бити јасно, нити бих желео да ми икада буде јасно...

Одисеј:

--- Цитат: Свевлад  Октобар 05, 2017, 11:10:15 поподне ---Страшно да страшније не може бити, осећање који које ме обузима није бес него туга.

Бес ме обузима кад они аутошовинисти и страни плаћеници из НВО сектора почну да лију крокодилске сузе за Сребреницом, а за српске жртве их баш брига.

--- Крај цитата ---

Ја данас цијели дан слушам ону излизану фору како "Србија није схватила Зоранову визију" и како је 5. октобар био дан српске наде и побједе. А ја кажем да је то био скок из тигања у ватру. Али уједно и велика мудрост, јер се је показало да српски непријатељи не праве разлику између Слобове и "демократске" Србије. Штовише, добро је рекао професор Мирољуб Јевтић, више је Србија понижена и унакажена у доба прозападног ДОС-а него за Слобово вријеме.

Nebo:

--- Цитат: Одисеј  Октобар 05, 2017, 11:29:31 поподне ---више је Србија понижена и унакажена у доба прозападног ДОС-а него за Слобово вријеме.

--- Крај цитата ---

Није тема, али ово је сасвим тачно.

Nebo:

--- Цитат: НиколаВук  Октобар 05, 2017, 11:18:32 поподне ---ипак ми је један од најјачих утисака оставило то да је муслимански снајпер усмртио два дечака-браћу од 4 и 12 година у Скеланима, док је мајка гледала; како неко може хладнокрвно да пуца у дете, никада ми неће бити јасно, нити бих желео да ми икада буде јасно...

--- Крај цитата ---

Још гори детаљ је са 12-годишњим дечаком (Слободан, ако се добро сећам) који се вратио по пса, па су га муслимани заробили. Заклала га је нека Албанка из Власенице... Грозно је и једно и друго, али пуцати из даљине је једно, а клати дете... Који је то степен демонизованости...

Навигација

[0] Индекс порука

[#] Следећа страна

[*] Претходна страна

Иди на пуну верзију