ДНК порекло > ДНК познатих личности

Никола Тесла - Eupedia

(1/16) > >>

Акса:
Читам јуче тему о Светском ДНК дану 2017, који се одржао у мају и читам коментаре о другом тестираном Тесли R1a. Учесник Милош је написао да Eupedia мора да мење текст о Н. Тесли и уђем на Eupedia и видим да нема ништа измењено о Н. Тесли.

Уредништво портала и форума порекло је требало да пошаље податке Eupediji да измени тескт о Н. Тесли пошто су ауторитет баве се генетиком. Прошло је око два месеца од када се објавио други резултат, а то није урађено.
Молим уредништво портала и форума порекло да пошаље податке Eupediji о другом тестираном Тесли. Ако то не учини уредништво, замолио би неког ко зна добро енглески језик и нека се позове на Српски ДНК пројекат.

О првом тестираном Тесли I2a, треба изменити текст да нема везу у родословном стаблу са лозом Николе Тесле и евентуално да се тестираном предак приженио у Тесле. то треба да се пошаље Eupediji да измени текст.

O другом тестираном Тесли R1a, треба послати податке Eupediji да има у родословном стаблу директну везу са лозом Николе Тесле и да су тестираном чукундеда и деда од Николе Тесле била рођена браћа. Послати његов хаплотип: http://dnk.poreklo.rs/tabela-pojedinacne-grupe/?grp-filter=R1a&lang=cir  .Његов хапотип припада М458>CTS11962  , пошто није тестирао СНП-ове, довољно је да стоји M458>CTS11962, мада са великом сигурношћу је испод CTS11962, заправо L1029.


Ја сам писао другом тестираном Тесли и он ми је одговорио.

На мрежи Акса
Писар
*****
Поруке: 394
Погледај профил  Имејл  Приватна порука (На мрежи)
Тесла
« За: Тесла послато: Мај 17, 2017, 08:18:41 поподне » ОдговорЦитатОбриши
Здраво,

Јел сте ви новотестирани Тесла Р1а? Знате ли колико сте колена удаљени од Николе Тесле, да ли сте то истраживали? Такође исто питање и за првог тестираног И2а, знате ли нешто више о њему?

___________________________________________________________________________

Ван мреже Тесла
Гост
*
Поруке: 0
Погледај профил  Приватна порука (Ван мреже)
Одг: Тесла
« За: Акса послато: Мај 17, 2017, 08:27:32 поподне » ОдговорЦитатОбриши 
Здраво Акса. Ја сам Тесла Р1а. Мој предак је рођени брат Милутиновог оца. Тесла И2а је добио презиме по женској линији.

__________________________________________________________

На моје питање о недавном тестираном Тесли је одговорио Број 1 и у још једном тв гостовању је било речи о Николи Тесли.

Тестирани Тесла који је добио резлтат R1a има у родословном стаблу директну везу са лозом Николе Тесле. Први тестирани Тесла највероватније је потомак човека који је прижењен у Тесле (непотврђене информације говоре да је његов предак носио презиме Калинић, о чему смо обавештени пре неколико дана). Дакле, други је далеко поузданији, а ми ћемо у наредном периоду обезбедити тестирање још неколико припадника овог рода.
http://www.poreklo.rs/forum/index.php?topic=2007.msg52231#msg52231


Од 27:40 се говори о Николи Тесли и о двојице тестираних Тесле.
https://www.youtube.com/v/EmmBk8-llFg
Наводи се да је први тестирани Тесла I2a, рекао да можда није оригинални Тесла, и да се његов предак чукундеда или прадеда можда приженио код Тесле.

Ако је први тестирани Тесла то рекао и ако је било сумњиво његово порекло да можда и нема исто генетско порекло са Н. Теслом. Резултат није требао да се објави да је Никола Тесла I2a, ако се већ знало да је првом тестираном сумњиво порекло.

О другом тестираном Тесли R1a се говори да има у родословном стаблу директну везу са лозом Николе Тесле. Чукундеда другом тестираном Тесли и деда од Николе Тесле су била рођена браћа. 

Rimidalv:
Не знам да ли је било речи раније на форуму, Теслина баба по оцу је била Калинић из Радуча.

Милош:

--- Цитат: Акса  Јул 13, 2017, 12:59:37 поподне ---Читам јуче тему о Светском ДНК дану 2017, који се одржао у мају и читам коментаре о другом тестираном Тесли R1a. Учесник Милош је написао да Eupedia мора да мење текст о Н. Тесли и уђем на Eupedia и видим да нема ништа измењено о Н. Тесли.


--- Крај цитата ---

Дa, тo ce тpeбa пpoмeнити... Mиcлим дa je Maciamo кopeктaн caгoвopник.

Sergio:
Било је речи да ће бити тестиран бар још један припадник ове фамилије да би се недвосмислено потврдила R1a хаплогрупа. Исто се причало и за Караџиће и њихову I2 северну хаплогрупу. Да ли ће бити нешто од тога?

Jelic:

--- Цитат: Sergio  Јул 13, 2017, 05:40:22 поподне ---Било је речи да ће бити тестиран бар још један припадник ове фамилије да би се недвосмислено потврдила R1a хаплогрупа. Исто се причало и за Караџиће и њихову I2 северну хаплогрупу. Да ли ће бити нешто од тога?

--- Крај цитата ---

После првог Караџића који је испао И2а тестиран је још један и готово су идентичног хаплотипа.

А што се тиче Тесли не знам шта се дешава по том питању.

Навигација

[0] Индекс порука

[#] Следећа страна

Иди на пуну верзију