ДНК порекло > Аутосомална ДНК

ЕВРОГЕНИ рачунач - Eurogenes

<< < (2/29) > >>

Синиша Јерковић:
Занимљива ствар.

Имам координате 443,236. Односно овдје сам на карти (црвена тачка)

Rigel:

--- Цитат: Мића  Фебруар 07, 2017, 10:09:31 поподне ---Шта представљају X и Y оса?

--- Крај цитата ---

Оне немају неко реално значење. То су компоненте које најбоље описују варијабилност унутар скупа података о наследном материјалу који желимо да представимо у дводимензионалном систему. Оне су ту само да би се сваки узорак сместио на адекватну позицију, дефинисану удаљеностима од 15 референтних тачака (отуда К15), које су на графику представљене црним квадратићима са називима Baltic, North-Sea, West-Med, Atlantic итд. Неке од тих 15 референтних тачака се налазе ван графика па се не виде.

Сремац:
Ево и мене, вучем мало више ка Источном Медитерану  :)

Александар Невски:

--- Цитат: Сремац  Фебруар 08, 2017, 01:15:14 пре подне ---Ево и мене, вучем мало више ка Источном Медитерану  :)--- Крај цитата ---

Слика йе очито добийена поступком разлагања на основне састойке (енгл. ПЦА), али не сирових података геномов него добийених смѣрников од поступка рачунања родствене измѣшаности. Мѣра задатка (величина смѣрников) йе ниска (онолико колико има састояка, у овом случайу 11) а узорака у прорачуну нема прѣвише, па йе прорачун врло брз. За прѣдставнике разних становништава су вѣроватно узете просѣчне (или можда срѣдње, што нѣйе исто) врѣдности свих узорака њих прѣдстављайућих. За угледна становништва (Атлантиц, Нортх Сеа, Балтиц, ВВест-Мед, Еаст-Мед итд) су коришћени одговарайући йединични смѣрници. Прва добийена оса разноликости йе очито водоравна, а друга йе усправна. Штета што нема и осталих ос.

Иако би прорачун са додатим новим узорком био прилично брз (нарочито ако се за почетне смѣрнике користе ранийе срачунати главни смѣрници), вѣруйем да йе додавање новога узорка урађено његовим насликавањем на већ срачунате осе. Учинак помѣрая ка осному почетку (тежишту свих узорака) койи се явља при насликавањи новога узорка на већ срачунате осе йе прилично мали када йе мѣра ниска (као што йе овдѣ случай, мѣра йе 11), мада и даље постойи.

Штета што у узорцих нема БХ Муслиманъ и Албанаца. Мада се зна где бише се они трѣбали налазити (БХ МУслимани између Хрватъ и Срба, ближи првим, а Албанци далеко од нас у правцу Тосканаца).

И на крайу, морам признати да йе и из овога прорачуна очигледно да су не Турци правили петсто година. :-)

mladjo:
Мој прилог, тачкица црвена:

Навигација

[0] Индекс порука

[#] Следећа страна

[*] Претходна страна

Иди на пуну верзију