ДНК порекло > Аутосомална ДНК
Г25 средњи век
ДушанВучко:
--- Цитат: ДушанВучко Август 12, 2024, 10:09:07 поподне ---У овом калкулатору има свега сем "Serbian medieval"... добар неки калкулатор, има "albanian medieval ", a нема "serbian medieval"...По калкулатору, ми смо егал са Албанцима у османском периоду, а у средњем веку, њих има, а нас не..."лепо" су то сачинили...
--- Крај цитата ---
Не само везано за њих, него свих отприлике има у категорији "medieval", сем нас ... значи, ми имамо "црну рупу" у средњем веку у овом калкулатору, за разлику од других ;D
"Serbian medieval don't exist in this calculator"
Срећа па је само калкулатор
ДушанВучко:
Ово је калкулатор где се шаље порука: "брале, ти си "случајни Србин " (само добијеш два, три Арбанаса, Бугарина, Румуна", "medieval " и шарено, шареније од онога што си мислио, а то шта си мислио, тога "нема"... јер, ако нисам "serbian medieval", а јесам"albanian, romanian, bulgarian...", онда сам све друго више, него оно што сам
Само избриши српски средњи век из могућности у калкулатору, и добијеш било шта друго сем тога
ДушанВучко:
--- Цитат: Ивица Јовановић Август 12, 2024, 07:33:52 поподне ---Evo sa tvojim kalkulatorom:
Distance to: IvicaJovanovic_scaled
0.04195380 Bulgaria_Medieval
0.04859734 Serbia_Ottoman
0.04874359 Albania_Ottoman
0.06294453 Albania_Medieval
0.08462407 Bulgaria_Medieval_Bulgar
0.13909094 Early_Ottoman_Turk
A evo sa jednim starim kalkulatorom koji sam napravio, isto srednji vek:
Distance to: IvicaJovanovic_scaled
0.03638264 Macedonia_Medieval
0.04195380 Bulgaria_Medieval
0.04716852 Croatia_Medieval_o
0.04859734 Serbia_Sirmium_Ottoman.SG
0.05247681 Hungary_Medieval.SG
0.06294453 Albania_Medieval
0.06428767 Croatia_Medieval
0.07095790 BosniaHerzegovina_Medieval
0.15657371 Turkey_Medieval
0.34352624 Romania_Medieval
Vlaškoj populaciji istoka Srbije je bliža srednjevekovna Makedonija od Srbije, Bugarske ili Rumunije. Svi koje sam provukao su dobili Macedonia_Medieval na prvom mestu, dok je ono ispod variralo.
--- Крај цитата ---
Овде има "medieval" свих около, сем нас...таква случајност није без намере, а видео сам и код других , то ми је упало у очи. Али да кажемо да и претерујем, хипотетички, у машти, да су све те територије имале своје државе у "medieval" периоду, али некако наша је изостала из калкулатора
Ивица Јовановић:
--- Цитат: ДушанВучко Август 12, 2024, 10:43:18 поподне ---Ово је калкулатор где се шаље порука: "брале, ти си "случајни Србин " (само добијеш два, три Арбанаса, Бугарина, Румуна", "medieval " и шарено, шареније од онога што си мислио, а то шта си мислио, тога "нема"... јер, ако нисам "serbian medieval", а јесам"albanian, romanian, bulgarian...", онда сам све друго више, него оно што сам
Само избриши српски средњи век из могућности у калкулатору, и добијеш било шта друго сем тога
--- Крај цитата ---
Можда, мада мислим да је то суштински немогуће. С обзиром на огромну територију, тешко је очекивати да би се могао утврдити просек који би одговарао свим тадашњим регионима а који би могли да назовемо 'serbian_medieval_average'. Чак и да је могуће, до 12. века би се могло очекивати нешто што би се налазило на пола пута између BosniaHerzegovina_Medieval и Montenegro_Doclea_Roman, уз одређене варијације од жупе до жупе рекао бих. Након 12. века била би потребна једна велика промена односно додатак (Македонија и источније). О периоду касног средњег века у областима северно од Саве и Дунава да и не говоримо. Дакле, један просек за средњовековне Србе једноставно не би био утемељен у реалности, мора их бити више.
Добро сте приметили, нема много serbian_medieval узорака. Тај период је у сенци Рима, Винче а ускоро и палеолита на просторима које насељавају Срби. Али проће и то и биће узорака. Искрен да будем ово BosniaHerzegovina_Medieval и Montenegro_Doclea_Roman, али и још пар њих, без проблема могу проћи као serbian_medieval.
kocovic:
Albania_Medieval су у суштини Римљани. Данас најсличнији са грчким власима - Арванитима, само што је пронађен у јужној Албанији па сам га тако завео.
Albania_Ottoman су узорци из Албаније из турког периода.
Serbia_Ottoman су узорци из Срема у доба Турака. Други историјски узорак из Србије не постоји.
Bulgaria_Medieval су узорци из Бугарске у касније средњем веку. Овде за разлику од Србије не постоји узорак из Турског доба.
Bulgaria_Medieval_Bulgar и Early_Ottoman_Turk су баш то што пише, један је прави азијски Бугар, док су други рани Турци Османлије.
Такође ово су све просеци, осим за Bulgaria_Medieval_Bulgar где је у питању само један узорак. И још једном понављам ово је тест. Хоћу да видим колико су реални резултати ових узорака које званично стоје на Вахадуу, у односу на тренутну популацију Балкана (не само Србије) јер не може да буде да баш нико није близак овим узорцима из Срема.
Навигација
[0] Индекс порука
[#] Следећа страна
[*] Претходна страна
Иди на пуну верзију