ДНК порекло > Аутосомална ДНК

DNAGenics

(1/14) > >>

Небојша:
Није отворена тема о овом сајту (https://www.dnagenics.com/). Функционише готово исто као GEDmatch, с тим да има напредније алатке. Посебно за Oracle (више калкулатора). И визуелно боље изгледа. Осим рачунача попут Eurogenes, MDLP, итд, бесплатне су још неке опције (G25 калкулатор, предвиђачи неких особина и сл). Углавном изгледа солидно. Поступак за убацивање RAW фајла је исти као и код осталих сличних сајтова.

пример за мој K13

kocovic:
DNAGenics је избацио IBD узорке које упоређују са вашим ДНК. Подељени су по континентима - Shared Roots Matches: Ancient Europe, Asia, America, Oceania,  Africa.

Код мене за сада само Европа и Азија.

Углавном убедљива доминација Лепенског Вира, пар из Старчева и још неки И2а и Г2а изорци из централне и западне Европе (палеолит + мезолит + неолит).
У Азији мало концентрисаније. Мезолит Кавказ, неолит и брозано доба Турске и Леванта, по неки Индо-Европаљанин из степе, али и пар њих везаних за ране-Монголске кутлуре новијег гвозденог доба.

НикПав:

--- Цитат: kocovic  Јул 27, 2024, 06:30:06 поподне ---DNAGenics је избацио IBD узорке које упоређују са вашим ДНК. Подељени су по континентима - Shared Roots Matches: Ancient Europe, Asia, America, Oceania,  Africa.

--- Крај цитата ---

Интересантно је и има више логике од сличног сервиса на MTA, пошто су сегменти поклапања далеко краћи.  Цену су мало одаламили. Надам се да ће додавати и узорке из нешто ближе прошлости.

Код нас је шаролико, сви имамо Европу и Азију, неко је добио и Африку и Јужну Америку.

kocovic:

--- Цитат: НикПав  Јул 28, 2024, 06:28:31 пре подне ---Интересантно је и има више логике од сличног сервиса на MTA, пошто су сегменти поклапања далеко краћи.  Цену су мало одаламили. Надам се да ће додавати и узорке из нешто ближе прошлости.

Код нас је шаролико, сви имамо Европу и Азију, неко је добио и Африку и Јужну Америку.

--- Крај цитата ---

У мом случају:

barbarylion:

Predvidjanje fenotipa...ovo je vise za zabavu nego sto ima smisla, barem ja tako mislim.

Навигација

[0] Индекс порука

[#] Следећа страна

Иди на пуну верзију