ДНК порекло > Аутосомална ДНК
Eurogenes K13 Autosomalna grnetika Srba Banije,Korduna i ostalih srpskih predela
Душан:
--- Цитат: barbarylion Април 20, 2020, 11:01:13 пре подне ---Vaustinu Vaskrse!
Pozdrav Dušane, drago mi je da se i na većem uzorku koji smo prikupili proracun pokazao stabilnim, te su oscilacije vrlo male kao što vidiš, što znači da smo odradili korektan posao :)
Drago mi je da si dobio baš Liku na prvom mestu obzirom da je to mesto tvog porekla .
--- Крај цитата ---
Ја сам по пореклу 50% Личанин (по оцу), 50% Далматинац из Буковице (по мајци), али ми је просек за Далмацију малу удаљенији. :P
Али све су то нијансе у пар промила.
Просеци су веома блиски и врло стабилни, као што кажеш. :)
barbarylion:
--- Цитат: Душан Април 20, 2020, 11:05:38 пре подне ---Ја сам по пореклу 50% Личанин (по оцу), 50% Далматинац из Буковице (по мајци), али ми је просек за Далмацију малу удаљенији. :P
Али све су то нијансе у пар промила.
Просеци су веома блиски и врло стабилни, као што кажеш. :)
--- Крај цитата ---
Na žalost nisam uračunao Tintora u Dalmaciju, kao ni Došena u Baniju, a obojicu na kraju u opšti krajiški prosek.
Kada se nakupi još validnih retultata dopunićemo.
Mislim da bez barem 10-tak novih nema potrebe dopunjavati obzirom da su oscilacije zaista minimalne.
Сова:
Свака част за труд :)
Аутосомална генетика је занимљива јер после тестирања у комерцијалној лабораторији постоји могућност отпремања података на различите сајтове, што пружа могућност сагледавања генетике из различитих углова и по различитим основама.
Atlantische:
barbarylion:
Uzorak za Srbe/Crnogorce iz CG.
Urađeno na uzroku od 13, prosek
Crnogorci 13 uzoraka.
North_Atlantic 25.08
Baltic 26.34
West_Med 18.79
West_Asian 9.33
East_Med 16.75
Red_Sea 1.54
South_Asian 0.15