ДНК порекло > Аутосомална ДНК

AncestryDna rezultati

<< < (2/17) > >>

Amicus:
Питање је шта сама тестирана зна о свом пореклу, али само овако како си пренео, изгледа чудно.

Atlantische:
Питање је како би јој изгледали резултати неких рачунача са Гедмеча, или nMonte. Свакако је доста ''словенски'' оријентисана судећи по овим резултатима са комерцијалног калкулатора. Ако у поклапањима нема ближих веза са источним и западним Словенима мислим да је очигледно у питању јачи словенски удео у аутосомалној генетици, што и не би требало да чуди имајући у виду да је у питању особа пореклом из средње Босне, где би требало да буде доста више очуваног словенског генетског материјала. Чини ми се да је Невски једном приликом писао о томе.

Виђао сам сличне резултате међу сопственим поклапањима код босанских муслимана, не преко ансестрија већ других комерцијалних калкулатора.

Balder:

--- Цитат: Atlantische  Септембар 16, 2018, 09:16:26 поподне ---Питање је како би јој изгледали резултати неких рачунача са Гедмеча, или nMonte. Свакако је доста ''словенски'' оријентисана судећи по овим резултатима са комерцијалног калкулатора. Ако у поклапањима нема ближих веза са источним и западним Словенима мислим да је очигледно у питању јачи словенски удео у аутосомалној генетици, што и не би требало да чуди имајући у виду да је у питању особа пореклом из средње Босне, где би требало да буде доста више очуваног словенског генетског материјала. Чини ми се да је Невски једном приликом писао о томе.

Виђао сам сличне резултате међу сопственим поклапањима код босанских муслимана, не преко ансестрија већ других комерцијалних калкулатора.

--- Крај цитата ---

На My Origins-Family Finder спада проценат источне Европе до неких ~80% док су преосталих 20% југоисточна Европа, централна и западна Европа и Иберија.

Atlantische:

--- Цитат: Balder  Септембар 16, 2018, 10:37:45 поподне ---На My Origins-Family Finder спада проценат источне Европе до неких ~80% док су преосталих 20% југоисточна Европа, централна и западна Европа и Иберија.

--- Крај цитата ---
Знаш ли можда какав јој је Еврогени К13 са ораклом? Одокативно бих рекао да се најбоље уклапа са Загорцима и Словенцима, односно ''северније'' од просека за БиХ муслимане.

Balder:

--- Цитат: Atlantische  Септембар 16, 2018, 10:40:07 поподне ---Знаш ли можда какав јој је Еврогени К13 са ораклом? Одокативно бих рекао да се најбоље уклапа са Загорцима и Словенцима, односно ''северније'' од просека за БиХ муслимане.

--- Крај цитата ---

Eurogenes K13 Oracle резултат:

1   Baltic           34.9
2   North_Atlantic   25.58
3   West_Med           15.36
4   East_Med           12.37
5   West_Asian   7.05
6   Red_Sea           1.67
7   South_Asian   1.1
8   Amerindian   1.01
9   Siberian           0.89
10   East_Asian   0.08

Single Population Sharing:

1   Croatian   3.38
2   Moldavian   3.5
3   Hungarian   7.24
4   Serbian   7.84
5   Ukrainian_Lviv   9.35
6   South_Polish   10.25
7   Ukrainian   10.39
8   Romanian   11.22
9   Austrian   11.68
10   East_German   11.76
11   Bulgarian   13.1
12   Polish   13.52
13   Southwest_Russian   13.81
14   Ukrainian_Belgorod   14.3
15   Russian_Smolensk   15.5
16   Estonian_Polish   15.84
17   Belorussian   16.54
18   Kargopol_Russian   17.91
19   West_German   19.15
20   Southwest_Finnish   19.17

-----------------------------------------------------------------------------------

Постотак поклапања са европским народима на Еurogenes K36 (мапа)

1. 84% - Сјеверна Словачка и запанда Украјина
2. 83% - Чешка и Словенија
3. 82% - Румунија и Молдавија
4. 81% - Западна и јужна Пољска
5. 79% - Сјеверна Хрватска и Румунија
6. 78% - Сјевероисточна Њемачка и источна Славонија
7. 77% - Централна Украјина
8. 76% - Сјеверна Пољска и Аустрија
9. 75% - Сјеверозападна Украјина и југозападна Украјина
10. 74% - Србија и источна Украјина

Мислим да је ово екстремно словенски оријентисано за наше просторе.

Навигација

[0] Индекс порука

[#] Следећа страна

[*] Претходна страна

Иди на пуну верзију