Mislim da 95% procenata svih balkanskih naroda kao i svih evropskih naroda su ateisiti koji to javno ne žele da kažu. Moža i veći broj. Da li su upravu saznaće kad završe život, kao i oni koji su verujući.
Što se tiče darvinove teorije i to će saznati kad dodje čas. 
Мало је ти превелик тај проценат, али ниси много далеко од истине, јер бар за Србију имају неки подаци да 1-2 пута месечно у цркву/џамију/синагогу одлази тек 8% верника (у Београду 22%). (
Vesti-online, 2014)
Али то је нека друга тема.
Но вратимо се главној, а у вези које бих ја поставио једно питање, које ме одувек занимало.
Дарвиново дело "
О пореклу врста" још нисам прочитао, али сам тражио то објашење, па још увек не нађох неког задовољавајућег одговора.
Откад сам чуо за термин прилагођавања животиња околини, питао сам се како је неки лептир или буба попримио баш боје своје околине, тако да се практично не разликује од коре дрвета или сувог лишћа у коме живи, дакле, како се може утицати на боју да она постане жељена/потребна?
Инсект гранчицаИли кад нека животиња има скоро па идеално прилагођене чељусти, кљун, канџе, за лов посебних других животиња којима се храни?
КолибриИли пример мравоједа, који није мала животиња, а храни се искључиво мравима, термитима, и сличним инсектима?
Мравојед