Дом српских родословаца, Задужбина "Порекло" > Прилози (за Задужбину "Порекло")

Прилози у фебруару 2024.

(1/3) > >>

Јовица Кртинић:
Редован месечни извештај о прикупљеним средствима и стању расположивих средстава на рачуну Задужбине "Порекло"

Стање расположивих средстава (после куповине два локала и досад исплаћених трошкова за адаптацију и набавку материјала и уређаја): 3.564,70 евра

Током јануара је уплаћено укупно 20.200 динара и 204,80 евра, а прилоге је дало укупно 11 приложника (углавном оних који редовно или повремено прилажу). Хвала, свима!

Током јануара Задужбина "Порекло" је имала следеће расходе у укупном износу од 15.802,18 динара (противредност 134,50 евра):

Инфостан - 705,41 динара
Електрична енергија - 6.854,44 динара
Телеком Србија - 3.365,47 динара
Водовод и канализација - 588,08 динара
Грејање - 437,78 динара
АПР (такса за измене података) - 3.100 динара
Обрачунате провизије и одржавање рачуна у Поштанској штедионици - 751 динар

Освежена је листа свих приложника: https://forum.poreklo.rs/index.php?topic=5753.0

У Дому српских родословаца на Бановом брду током јануара одржана је заједничка седница Управног и Надзорног одбора Задужбине "Порекло" на којој је донет нови Статут Задужбине. Такође, усвојен је и извештај о раду Задужбине за 2023. годину, као и план рада Задужбине за 2024. годину.
Осим тога, наш Дом је био стециште оних који су заинтересовани да преко генетичких тестова сазнају своје најстарије Порекло, користећи погодност у оквиру наше Новогодишње акције ДНК тестирања.
У Дому су веома активни били и чланови Одбора за архивистику (Владимир Томашевић и Бранко Тодоровић Платин), који су радили на дигитализацији матичних књига.
Одржан је и редован састанак Друштва српских родословаца "Порекло" у сусрет 22. редовној Скупштини Друштва.

У односу на децембар, током јануара повећан је број приложника - било је два приложника више! Надамо се да ће и у фебруару доћи до увећања приложника бар за још двојицу. И тако, корак по корак, до остварења нашег коначног циља - обезбеђивање довољно средстава за подизање или куповину простора довољног да у њега сместимо нашу велику родословну библиотеку и читаоницу.

Могуће су уплате са шалтера поште и банака, електронским путем и преко ПејПала. Ближе инструкције су на страници Задужбине "Порекло": https://zaduzbina.poreklo.rs/donacije.html

Хвала још једном свима који доприносе, редовно или повремено или по први пут остварењу нашег племенитог циља.

Идемо даље!

Успећемо!

Нема ни могућег ако не желимо немогуће!

Јовица Кртинић:
Гери Бараћ / Gary Barach (Канада) - 41,40 евра

Ново стање расположивих средстава (после куповине два локала и досад исплаћених трошкова за адаптацију и набавку материјала и уређаја): 3.606,10 евра

Напомена: Герију је ово четрдесет и трећа уплата прилога. Досад је укупно приложио 1.741,80 евра и Добротвор је Задужбине "Порекло". Хвала, Гери! Thanks, Gary!

Јовица Кртинић:
Драган Обреновић (Београд) - 6.000 динара

Ново стање расположивих средстава (после куповине два локала и досад исплаћених трошкова за адаптацију и набавку материјала и уређаја): 3.657,10 евра

Напомена: Драгану је ово шеснаеста уплата прилога. Досад је укупно приложио 98.000 динара и 300 евра и међу Добротворима је Задужбине "Порекло". Хвала, Драгане!

Јовица Кртинић:
Милица Поповић (Београд) - 3.000 динара

Ново стање расположивих средстава (после куповине два локала и досад исплаћених трошкова за адаптацију и набавку материјала и уређаја): 3.682,60 евра

Напомена: Милици је ово педесет и четврта уплата прилога. Досад је укупно приложила 185.000 динара и 50 евра и међу Добротворима је Задужбине "Порекло". Хвала, Милице!

Јовица Кртинић:
Младен Мрдаљ (Београд) - 9.000 динара

Ново стање расположивих средстава (после куповине два локала и досад исплаћених трошкова за адаптацију и набавку материјала и уређаја): 3.759,20 евра

Напомена: Младену је ово шеста уплата прилога. Досад је укупно приложио 32.000 динара и међу Приложницима је Задужбине "Порекло". Хвала, Младене!

Навигација

[0] Индекс порука

[#] Следећа страна

Иди на пуну верзију