По други пут одлагање предвиђеног датума за добијање резултата Big Y теста, сада је померено за 20.11.- 04.12.2017. год.
Ово одлагање је вјероватно посљедица преласка на нови формат Биг Ипсилона који је у току, јер се прерачунавају и сви досад тестирани. Као и обично ФТДНА је на почетку обавијестио да ће то пребацивање трајатио седам дана, затим још седам,а сад више и не обавјештавају. Моје резултате су већ прерачунали и тек десет њих из I2-CTS10228. То јест само тих десет видим у поклапањима.
Не знам како стоје ствари код осталих наших чланова I2-CTS10228. Ако неко има прерачунате резултате, нека јави. Ја засад видим само Јаношевића.
Једини конкретан напредак који видим са новим форматом јесте да слично y fullu и ФТДНА је одрадио својеврсну селекцију новел варијанти. PH908 ми опет није прочитан. Задњи одређен СНП је Y3548 који је еквивалентан S17250. Од њега имам неких 13 новел варијанти доброг квалитета што уз просјечан број година за СНП од 144 године одговара времену настанка S17250 прије 1850 година.