Аутор Тема: Interpretome  (Прочитано 2688 пута)

damyanovich

 • Гост
Interpretome
« послато: Мај 11, 2014, 11:36:10 пре подне »
Zanima me da li je neko radio primary component analizu (PCA) na http://www.interpretome.com/#pca (postupak koji i Nevski sprovodi i o kom piše na ovoj temi).

Konkretno, zanima me analiza POPRES: European na 74000 SNP-ova (to im je veća od dve opcije). Po preporukama sa neta za evropljane je najrečitije plotovanje prve i četvrte primarne komponente. Prilažem svoje analize radi upoređenja.

Zanimalo bi me i upoređenje sa PCA softverom koji je Nevski napravio. Rado bih poslao podatke Nevskom da ih propusti kroz svoj softver, ali ne ispunjavam kriterijum da su mi dede i babe iz istog naroda, međutim ako to nije problem, bilo bi mi drago da vidim svoje plotovanje na njegovim grafikonima.[приложену датотеку обрисао администратор]
« Последња измена: Јануар 02, 2015, 12:39:07 пре подне админ »

damyanovich

 • Гост
Одг: Interpretome
« Одговор #1 послато: Мај 11, 2014, 11:37:43 пре подне »
Šaljem još par grafika, pošto zbog ograničenja nisu mogli da stanu u jednu poruku.

[приложену датотеку обрисао администратор]
« Последња измена: Јануар 02, 2015, 12:31:34 поподне админ »

Ван мреже Небојша

 • Уредник СДНКП
 • Бели орао
 • *****
 • Поруке: 11628
Одг: Interpretome
« Одговор #2 послато: Мај 11, 2014, 12:17:08 поподне »
Ако сам добро дешифровао: Срби најсличнији Македонцима и Хрватима. Бугари, Македонци и Албанци доста слични. Турци потпуно изоловани, као и Хрвати у неку руку?


Ван мреже Александар Невски

 • Члан Друштва
 • Истраживач
 • *****
 • Поруке: 1100
 • Борац за педерско-некрофилско-људождерска права.
Одг: Interpretome
« Одговор #3 послато: Мај 11, 2014, 12:45:38 поподне »
Zanimalo bi me i upoređenje sa PCA softverom koji je Nevski napravio. Rado bih poslao podatke Nevskom da ih propusti kroz svoj softver, ali ne ispunjavam kriterijum da su mi dede i babe iz istog naroda, međutim ako to nije problem, bilo bi mi drago da vidim svoje plotovanje na njegovim grafikonima.

Дамяновићу, слободно ми пошаљи. Поставићу те на найновийе прорачунате осе и вечерас ћу ти то послати. Тренутно нийесам дома, па се извињавам за неупотрийебљавање ята.
Србски пѣсник Лаза Костић: "у млазових прочитам сричући" "по уздасих тако први' у јунака реч поврви"

Ван мреже Александар Невски

 • Члан Друштва
 • Истраживач
 • *****
 • Поруке: 1100
 • Борац за педерско-некрофилско-људождерска права.
Одг: Interpretome
« Одговор #4 послато: Мај 11, 2014, 07:11:01 поподне »
Да би се добио добар и смислен ПОС прорачун, мора се одабрати смислен и уравнотежен скуп узорака. Не могу ни замислити шта би се догодило када бих у свой прорачун убацио рецимо тисушту Шпанаца. а свих осталих имао найвише 20-30, као што сада радим. Добила би се глупост.
Уз то, за добар ПОС прорачун йе увѣк боље имати више мѣръ (у нашем случайу, СНПова). И пожељно йе имати што више узорака, под условом да йе их расподѣла на становништва што равномѣрния.

Погледах ово што наведе Дамяновић (http://www.interpretome.com/#pca), нарочито дѣо ПОПРЕС и уочих да се ови нѣсу држали ових правил. Брой СНПова мислим да йе довољан, 76 тисушт, али йе скуп узорака потпуно неуравнотежен. Британаца има врло пуно, мислим прѣко стотину, и йош понеких западних народа, док су многи народи врло слабо заступљени, рецимо има само йедан Финац.

И ево шта се добия, када се оставе приказанима народи Балкана и околине:Потпун хаос и пометња, и то на првих двейу осах, гдѣ се мора очекивати найбоља издвойеност становништава. И то само зато што човѣк койи йе ово радио нѣйе знао на чем се заснива ПОС прорачун и како он ради. И самим тим како се правилно користи. Напомињем да йе њихов рачунски поступак за прорачуне свакако исправан, али се не користи правилно.
Ово йе као када човѣку дате новога БМВ-а а он га почне користити за довлачење дрва из шуме.

А ево и доброга прорачуна, на европских узорцих збирке ХГДП.Наравоученийе: ПОС прорачуне на узорцих ПОПРЕСа окачите мачку о реп.
Србски пѣсник Лаза Костић: "у млазових прочитам сричући" "по уздасих тако први' у јунака реч поврви"