Коцореши су Срби из околине Дарувара у Славонији.Е, сад, етимологија... Немам идеју. Чекам да се јави наш другар Сунце
Izvinjavam se na latinici,ali telefon mi sam azurirao nesto i izgubila se cirilica. U pitanju je bas KOCOREP. Sigurno sam citao ovde na forumu da su Slavonci. Nebitno, samo zanimljivo prezime.
Хајде сто је латиница, али бар да је гајица. Овако јос само да погодимо јесу ли Кочореп, Коћореп или Коцореп .
Kocorep sa ,,C", kao cicvara. Use your imagination
Тако сам и мислио. Ч као чичвара.
Ја сам у брзини омануо слово, дакле КОЦОРЕП.Ишла је са мном у гимназију девојка са овим презименом, тако да ми је познато од раније.
Никад нисам чуо за овакво презиме. Да није нека грешка?Звучи као нека кованица, од имена Манда и придева ресна???
Крављача је необично презиме, ако не грешим заступљено је у Сарајевско-романијској регији.
Дали је неко чуо за презимена Рабош, Карантан, Долчаковић и Олабина? Јављају се у селу Медна код Мркоњић Града...
Рабош је јасног значења:https://onlinerecnik.com/leksikon/srpski/rabo%C5%A1Карантан вероватно долази по истоименој врсти новца који се користио и у нашим западним крајевима. У питању је ситан најчешће бакарни новац. Назив је италијански - carantano, а долази од италијанског назива за Корушко војводство - Carinzia, где се овај новац ковао од 13. века на даље. Долчаковић можда од долчак - онај који живи у долу.За ово Олабина, немам идеју.