ДНК порекло > Савети за тестирање

Пребацивање података са FTDNA на Yfull

(1/2) > >>

Spajic1:
Сигуран сам да је ово већ неко питао, али ја нисам могао наћи на форуму. Пролетос су ми стигли резултати BigY700 теста на FTDNA . Ја могу да их преузмем у облику CSF  и VCF . Међутим ове облике не могу да убацим на Yfull или на MyHeritage  . Има ли ико неку идеју? Волео бих да моји подаци буду на Yfull и на MyHerigate као и на другим локацијама где се истражују породична стабла јер сам мало запео са истраживањем свог порекла, а што буде више упоређивања и тестирања резултати ће брже стићи.
Знам за опцију да доплатим 100 USD на FTDNA и онда могу прузети Big Y Raw Data али ни онда нисам сигуран да их могу убацити на ове локације.
Свако искуство и предлог је непроцењив.

НикПав:
На MH можете да пребаците само фајл који добијете ако сте радили аутосомални тест на FTDNA. Он је бесплатан, али потпуно неповезан са BAM и тестирањем Y хромозома.
Што се тиче YFULL, најбоља опција је BAM који се плаћа $100, VCF је доста лошија.

Милош:
Yfull прихвата и VCF фајл са FTDNA...

Драган Обреновић:
Као што је већ написано, на МyHeritage се може послати фајл са резултатима FamilyFinder теста (из ваше поруке није јасно да ли сте и њега радили поред Big Y-700?)

YFULL иначе прихвата VCF фајл као резултат Big Y-700, мада је свакако боље послати BAM који као што знате кошта.

Можете и за почетак послати VCF, а касније му бесплатно придружити и BAM када и ако се одлучите да ”откупите своје сопствене податке” од FTDNA - што је њихова пословна пракса која и мене изузетно иритра, али тако је како је.

Spajic1:
Хвала свима.
Нисам радио ниједан додатни тест осим BIG700   . Пробаћу да постави VCF филе на Yfull, а што се тиче  FamilyFinder морам да сачекам поновни попуст, јер је сада 79 USD а 100 USD је пребацивање BAM филе. Боље да ово друго платим, јер покрива све.
Поздрав

Навигација

[0] Индекс порука

[#] Следећа страна

Иди на пуну верзију