ДНК порекло > Савети за тестирање

Искуства са Y-DNA тестирањем у Француској?

(1/2) > >>

Саша:
Недавно сам пронашао једног рођака, са којим би могао заједничког претка од прије 200-250 година. Човјек је нашег поријекла, и желио би да се тестира, али је рођен у Француској (не зна енглески, а ни српски му није баш добар) и није сигуран како да то уради. Мало сам гледао по нету, и изненадио сам се кад сам сазнао да су закони Француске врло рестриктивни у овом погледу.

Имате ли нека искуства или савјете како би овај човјек могао да одради тест?

filipi:

--- Цитат: Саша  Новембар 02, 2020, 01:13:27 поподне ---Недавно сам пронашао једног рођака, са којим би могао заједничког претка од прије 200-250 година. Човјек је нашег поријекла, и желио би да се тестира, али је рођен у Француској (не зна енглески, а ни српски му није баш добар) и није сигуран како да то уради. Мало сам гледао по нету, и изненадио сам се кад сам сазнао да су закони Француске врло рестриктивни у овом погледу.

Имате ли нека искуства или савјете како би овај човјек могао да одради тест?

--- Крај цитата ---
Registruje se na Yseq (Berlin) ili FTDNA ( Hjuston)   i dodje mu pribor na adresu. Uzorak ponovo vrati i ceka rezultat.

http://www.yseq.net/product_info.php?products_id=34

https://www.familytreedna.com/products/y-dna

Саша:
Хвала вам на одговору. Ја сам му слао FTDNA линк, пошто сам се и сам тако тестирао, али ми човјек каже да ништа не разумије и да је збуњен. Нисам ни сигуран да истински хоће да се тестира. Говорио је у почетку да ће урадити 111 маркера, а сад нешто спомиње 67, а дао Бог да се уопште и тестира.

ДушанВучко:

--- Цитат: Саша  Новембар 02, 2020, 01:48:34 поподне ---Хвала вам на одговору. Ја сам му слао FTDNA линк, пошто сам се и сам тако тестирао, али ми човјек каже да ништа не разумије и да је збуњен. Нисам ни сигуран да истински хоће да се тестира. Говорио је у почетку да ће урадити 111 маркера, а сад нешто спомиње 67, а дао Бог да се уопште и тестира.

--- Крај цитата ---
Ако је то у питању, онда је то проблем, па и да живи у Берлину или Хјустону  :D

Саша:

--- Цитат: ДушанВучко  Новембар 02, 2020, 08:57:40 поподне ---Ако је то у питању, онда је то проблем, па и да живи у Берлину или Хјустону  :D

--- Крај цитата ---
Не знам више ни сам шта да мислим, те хоће, те неће, те не зна :)

Навигација

[0] Индекс порука

[#] Следећа страна

Иди на пуну верзију