ДНК порекло > Савети за тестирање

Упутство за кандидовање новела код YSEQ

(1/3) > >>

drajver:
Покушаћу укратко објаснити поступак кандидовања новела (неименованих SNP-ова) код компаније Yseq. Неколико људи ме је већ питало за ову процедуру, па је објашњавам због оних који нису упућени.

Први корак представља улазак на свој налог код Yseqа. Уколико исти немате, можете га отворити. Битно је да сте улоговани са својом додијељеним YSEQ ID.
https://www.yseq.net/login.php

Када отворите насловну страну YSeqa, кликните на опцију "Wish a SNP" како је приказано са десне стране странице.

drajver:
Отвориће вам се страница "Wish a SNP" на којој се углавном налазе објашњења везана за процедуру кандидовања. У доњем десном углу кликните "Add to cart" како је приказано.

drajver:
У сљедећем кораку ћете одредити колико новела (SNP) кандидујете. У означено поље укуцајте број кандидованих новела и притисните Update. Приказаће вам се укупна цијена, притисните опцију "Checkout" како је приказано.

drajver:
На сљедећој страници уписујете податке о кандидованим новелима и то у пољу под називом "Add Comments about your Order". Ту уписујете позицију кандидованог новела на Y хромозому  (HG38 позицију) предачку и мутирану позицију, како је приказано на доњем цртежу. На крају тог текста можете написати у оквиру које хаплогрупе се јавља та мутација. Ове позиције са мутацијама добијате у оквиру резултата BigY или неког сличног теста, у одјељку "Private variants".

Не обраћајте пажњу на адресу испоруке, она у овом случају није битна,а свеједно ће бити исписана на основу оне коју сте написали на свом Yseq налогу.

Кад унесете све позиције, притисните "Continue" у доњем десном углу.

drajver:
Сљедећа страница је "Payment Information" гдје не попуњавате ништа. Ту су само аутоматски повучене информације о адреси за рачун са вашег налога (наравно на самом налогу морате то попунити) као и начин плаћања (ако плаћате картицом стајаће опција PayPal (including Credit and Debit Cards)).

Ако су сви подаци тачни притисните Continue у доњем десном углу.

Навигација

[0] Индекс порука

[#] Следећа страна

Иди на пуну верзију