ДНК порекло > Савети за тестирање

Dante Labs

(1/137) > >>

Sergius:
Планирам да наручим овај ДНК тест. Све се своди на то да мени од свега требају низводни СНП-ови од PH908. Због тога све радим и да их очита Y Full и Y Seq (можда се посрећи да се прочита PH908, јер то што FTDNA Big Y га не чита јесте велики проблем, па се на Y Full неки низводни СНП-ови стављају паралелно са PH908). Чак ни тих 500 маркера ми не значи пуно. Ако добијам ове СНП-ове с овим тестом, плус све остало везано за здравље, не бих се двоумио. Осим у случају да слути на неку превару.

https://cruwys.blogspot.com/2018/11/a-30x-whole-genome-sequence-from-dante.html?fbclid=IwAR338BxhiRdCCSVhqX0OvJ6DZrQcotPR-J28J9K6R7LjTbfA1qe0pk0RpnQ&m=1

"If you are interesting in discovering new SNPs from your WGS Y-chromosome data there are various tools that allow you to work with BAM files. YFull is already able to process BAM files from Dante Labs."

"I've had confirmation from Dante that the BAM file download is free. The charge is only if you want the hard drive." Значи да се они додатни трошкови које је неко спомињао односе само на слање BAM фајла на преносивом хард диску, и укључују трошкове слања + цијену тог преносивог хард диска. Значи да је преузимање бесплатно.

Ojler:
Изгледа да је Дантеова понуда изазвала опште интересовање, не само овде код нас. Гледајући ранија искуства људи са њима, ако им ова акција успе као што се чини да ће бити и ако нису нешто порадили по питању својих капацитета, неће ме изненадити ако се буде чекало и годину дана да се добије BAM фајл.

Полић:

--- Цитат: Ojler  Новембар 19, 2018, 09:47:10 пре подне ---Изгледа да је Дантеова понуда изазвала опште интересовање, не само овде код нас. Гледајући ранија искуства људи са њима, ако им ова акција успе као што се чини да ће бити и ако нису нешто порадили по питању својих капацитета, неће ме изненадити ако се буде чекало и годину дана да се добије BAM фајл.

--- Крај цитата ---
Управо сам послао поруку тј. питање колико се оквирно чека на овај резултат, да ли су у питању месеци, пола године, годину итд.

Ojler:

--- Цитат: Полић  Новембар 19, 2018, 07:10:41 поподне ---Управо сам послао поруку тј. питање колико се оквирно чека на овај резултат, да ли су у питању месеци, пола године, годину итд.

--- Крај цитата ---

На сајту тврде 10 до 12 недеља али сам на Јаху групи нашао дискусију где човек пре две недеље пише да је од момента слања узорка до добијања хард диска са сировим подацима чекао седам месеци:

https://groups.yahoo.com/neo/groups/R1b1c_U106-S21/conversations/messages/54265

Полић:

--- Цитат: Ojler  Новембар 19, 2018, 07:17:38 поподне ---На сајту тврде 10 до 12 недеља али сам на Јаху групи нашао дискусију где човек пре две недеље пише да је од момента слања узорка до добијања хард диска са сировим подацима чекао седам месеци:

https://groups.yahoo.com/neo/groups/R1b1c_U106-S21/conversations/messages/54265

--- Крај цитата ---

Ево одговора који сам сад добио:

Dear Srdjan,

So at the moment we estimate around 60 business days.

Kind regards,
Mala

дакле као на сајту, 10-12 недеља

Навигација

[0] Индекс порука

[#] Следећа страна

Иди на пуну верзију