Порекло становништва > Опште

Poreklo porodice Kresić

(1/1)

nikolakresic:
Pozdrav svima,

već neko vreme pokušavam da saznam nešto više o svojim precima, ali podaci koje imam ne pružaju mnogo nade.
Ukoliko neko ima neke podatke ili slično bio bih veoma zahvalan.

Naime, moj pradeda je bio Milorad Kresić. prema dostupnoj dokumentaciji rodjen je 02.09.1899 u Markovici srez Banja Luka. Bio je Solunac i bio je u zarobljeništvu.
Takodje imam dokument kojim se potvrdjuje da je kršten 14.09.1899 u mestu Lipovo sadašnja Madjarska.
Njegov otac se zvao Jovan Kresić koji je bio pastir, a majka Marija Marković/Kresić. Jovan je preminuo 1901 godine kada je Milorad imao samo 2 godine. Majka Marija se preudala za komšiju u mesto Lipovo koji je bio Mađar (Austrougar), a preminula je kada je MIiorad imao oko 11 godina, dakle 1910 godine.
Od informacija koje imam jeste da su Jovan I Marija Kresić pored Milorada imali i dvoje starije dece, ćerku koja se zvala Anka i još jednog sina čije na žalost ime ne znam.

Još jedan podatak koji imam jeste da je Jovan Kresić imao rodjenog brata/ili braću čija imena nažalost takodje ne znam.
Ono što znam jeste da je taj brat/braća imali dva sina:
1. Miroslav Kresić koji je kolonizacijom naselio mesto Čeminac (kod Belog Manastira). Ono što za njega znam jeste da nije imao dece i da je preminuo o Osijeku u domu.
2. Vojin Kresić koji je kolonizaciju dobio u Dardi. Takodje prema info koje imam on nije imao dece.

Ukoliko ima bilo kakve podatke/informacije bio bih mu zahvalan.

Hvala veliko.

Nikola Kresić

Ješo:
Najpre trebate da pogledate sve matične knjige i popise u kojima se pominju meštani mesta u kom Vam se rodio pradeda, to bi bila neka polazna tačka. Tu biste trebali pronaći srodnike Vašeg pradede prezimena Vašeg roda, a uzred i porodica koje slave istu slavu kao i Vaša porodica, a kad je situacija malo teža, ne bi bilo loše znati, ako su Vaši preci imali kakvih starijih kumstava, koje su im porodice kumovale.

Навигација

[0] Индекс порука

Иди на пуну верзију