Порекло становништва > Порекло познатих

Потомци Марка Миљанова

<< < (4/4)

drajver:
Олгивана је имала двије кћерке. Свјетлану са руским архитектом Хинзенбергом и Јовану са Рајтом. Свјетлана се удала за блиског Рајтовог сарадника, архитекту Веса Петерса са којим је имала два сина: Брендока и Данијела. У саобраћајној несрећи која се десила 1946. године, гину Олгиванина кћерка Свјетлана и њен двогодишњи син Данијел. Ово је био велики ударац за Олгивану. Када је Стаљинова кћерка Свјетлана Алилујева 1970-тих побјегла из Совјетског савеза, Олгивана је у некој својој пројекцији у њој видјела инкарнацију своје погинуле кћерке (носиле су и исто име). Позвала је Свјетлану у Талиесин и уредила јој брак са својим зетом Весом Петерсом. Свјетлана Стаљин је касније говорила да је Олгивана имала далеко приземније мотиве финансијске природе, тј. да је вјеровала да Свјетлана има похрањен новац у некој од швајцарских банака. Како год, тај брак није потрајао.

Олгиванин унук Брендок често је давао интервјуе, у којима је углавном говорио о Рајту (који му чак није био ни биолошки деда), а бабу Олгивану је спомињао узгред и чини се да јој је замјерао превише чврсту руку у неким стварима. Занимљиво да овај Брендок Петерс, чукунунук Марка Миљанова прилично личи на чукундеду. Бар кад се гледа фотографија Миљанова са почетка теме. На снимку од 0:55

https://www.youtube.com/v/J8YsNxBfB1c

Јована Рајт је била кћерка Френк Лојд Рајта и Олгиване. Рођена је у Чикагу 1925. године. Одрасла је у Талиесину, и чини се да је била веома привржена својим родитељима, посебно Олгивани. Дијелила је и њене идеје око управљања Талиесином, бавила се плесом и кореографијом и радила на примјени идеја Гурђијева у друштву Талиесин. Олгивана је компоновала музику, а Јована је радила кореографију. Јована је умрла 2015. године. По сопственој жељи сахрањена је на Медуну у Црној Гори, о томе су извјештавале и наше новине. Иза Јоване остала је кћерка- Ева Лојд Рајт.

Јована Рајт са оцем и мајком 1950-тих


"Ne­dav­no je u SAD pre­mi­nu­la pra­u­nu­ka Mar­ka Mi­lja­no­va, Jo­va­na, ro­dom La­zo­vić, a sa­hra­nje­na je na Me­du­nu. Ro­đe­na je 1925. go­di­ne. Iako je nje­na že­lja bi­la da se sa­hra­ni u naj­u­žem kru­gu, uz ob­red Srp­ske pra­vo­slav­ne cr­kve, ne­ka­ko je to bi­lo ne­čuj­ni­je ne­go obič­no. Ipak, ra­di se o pra­u­nu­ci naj­ču­ve­ni­jeg voj­vo­de kuč­kog i cr­no­gor­skog dru­ge po­lo­vi­ne 19. vi­je­ka."

https://old.dan.co.me/?nivo=3&rubrika=Ljudi%20i%20dogadjaji&clanak=528092&datum=2016-01-13

drajver:
На крају треба рећи да Олгиванин брат Владо, који је са супругом живио у Њујорку није имао потомства.

Некако је сва линија потомака Марка Миљанова била женска, али биле су то прилично јаке и интересантне жене. Ово је оно што сам успио скупити о њима у ових неколико постова.

Милош:
Свака част drajver!

Навигација

[0] Индекс порука

[*] Претходна страна

Иди на пуну верзију