Траг - корисне књиге, сајтови > Документарни филмови

Херцеговачка села

(1/8) > >>

Ojler:
На овој теми ћу у наредним данима поставити колекцију видео прилога о херцеговачким селима, коју сам сакупио последњих година. Углавном се ради о репортажама сакупљеним из три извора.
Први је ТВ серија "Земљом Херцеговом", ауторска емисија професора Радомира Вучковића, која се још увек снима и емитује у продукцији Херцег Телевизије.
Друга два серијала носе исти назив, "Запис о селу", и представљају независна ауторска дела Бојана Чвора и Сњежана Лаловића. У последњих годину дана они ништа не објављују, али може бити да је узрок тренутна епидемија.

Пошто колекција садржи велики број видео прилога, покушаћу да тему организујем тако да свака порука садржи све видео прилоге које сам сакупио за села једне општине. Држаћу се предратне територијалне организације општина, а села ће бити излистана азбучним редом.

Како је у појединим прилозима обрађено више насеља, неки видео клипови ће се понављати под именима различитих места која су у њима представљена. Мислим да ће тако бити једноставније пронаћи село које неког занима.

Замолио бих вас да не постављате поруке са линковима ка видео прилозима које сте ви пронашли на ову тему док ја не окачим све што имам, како се не би понављао исти садржај. Коментари и разговор су наравно добродошли.

Па да кренемо од Требиња...

Ojler:
СЕЛА ТРЕБИЊА - 1. део

Аранђелово (1)Аранђелово (2)Арсланагића Мост (1)Арсланагића Мост (2)Арсланагића Мост (3)БориловићиБудошиВеличаниВрпоље ЉубомирГола ГлавицаГомиљаниГорње ВрбноГорње ЧичевоГраб (1)Граб (2)ДомашевоДоње Врбно (1)Доње Врбно (2)Доње Врбно (3)Дражин ДоДрачево (1)Драчево (2)ДубочаниДужи (1)Дужи (2)ЖаковоЖељевоЗавалаЗагораИваница

goca 11:
Ojler, zaista divan prikaz sela i još  koje  čega što tek sledi iz Hercegovine, pogotovo za nas koji nemaju  takvo znanje ni poimanje Hercegovine ( kao ja na pr.) ni mogućnosti, ni prilike  da uživo vide ovu lepotu i ljude sa kojima možda dele neke daleke SNP - ove na nekom stablu...na kraju sveta  :) ( moje Tišme daleko poreklo iz Stoca Hercegovina)
Ovo je veliki ugodjaj  za koje ću sa zadovoljstvom i velikim uživanjem da izdvojim moje slobodno vreme.
Vredi pogledati nekoliko puta, jer je obilje podataka i slika, čiji se detalji koji su interesantni ne mogu odjednom zapamtiti, pa se nadam da se neće u budućnosti brzo obrisati k'o Pavovi linkovi u kolekciji  ;)

Ojler:

--- Цитат: goca 11  Децембар 25, 2020, 12:15:12 поподне ---Ojler, zaista divan prikaz sela i još  koje  čega što tek sledi iz Hercegovine, pogotovo za nas koji nemaju  takvo znanje ni poimanje Hercegovine ( kao ja na pr.) ni mogućnosti, ni prilike  da uživo vide ovu lepotu i ljude sa kojima možda dele neke daleke SNP - ove na nekom stablu...na kraju sveta  :) ( moje Tišme daleko poreklo iz Stoca Hercegovina)
Ovo je veliki ugodjaj  za koje ću sa zadovoljstvom i velikim uživanjem da izdvojim moje slobodno vreme.
Vredi pogledati nekoliko puta, jer je obilje podataka i slika, čiji se detalji koji su interesantni ne mogu odjednom zapamtiti, pa se nadam da se neće u budućnosti brzo obrisati k'o Pavovi linkovi u kolekciji  ;)

--- Крај цитата ---

Хвала Гоцо.
Пошто су линкови ка Јутјуб клиповима, рачунам да се неће тако лако изгубити. Свеједно, имам све и код себе у резерви ;)
Не знам само да ли и колико овакав начин постављања колекције оптерећује преглед? Претпостављам да онима који користе телефон није баш згодно. А опет, требало би ми преко 40 порука да сам постављао један по један клип.

goca 11:
Da, u pravu ste za telefon..Ja ga uglavnom koristim jer sam tako u prilici...stalno u obavezama, ali za sve ozbiljnije preglede i pretrage tu je računar.
Tako će biti i sa vašim prilozima.

Навигација

[0] Индекс порука

[#] Следећа страна

Иди на пуну верзију