Дом српских родословаца, Задужбина "Порекло" > Дом српских родословаца

Зашто градимо Дом српских родословаца

(1/1)

Јовица Кртинић:
Покрећемо ову тему како би све посетиоце нашег форума обавестили о разлозима који су нас определили да се упустимо у подухват изградње Дома српских родословаца.
Члановима Друштва познато је да смо на јануарској скупштини Друштва донели одлуку да се приступи формирању Одбора за иградњу Дома српских родословаца.
Сходно тој одлуци Одбор је и формиран у следећем саставу:

1. Владимир Томашевић (1950), дипломирани инжењер грађевинарства у пензији из Београда (председник Одбора)
2. Никола Мацут (1989), мастер инжењер архитектуре, асистент на Архитектонском факултету Универзитета у Београду
3. Небојша Бабић (1971), дипломирани правник, правна служба Пошта Србије, Београд
4. Милош Мацура (1966), ревизор-консултант, директор Deloitte d.o.o, Београд
5. Милован Филимоновић (1975), мастер економиста, Програм за развој Уједињених нација, Београд
6. Велибор Михић (1966), магистар електротехнике и рачунарства, потпредседник РТ-РК, Нови Сад
7. Јовица Кртинић (1969), дипломирани политиколог, директор Библиотеке „Милутин Бојић“, Београд

Секретар Одбора је Бранко Тодоровић (1989), дипломирани правник, Београд.
Благајник Одбора је Милан Рајевац (1988), дипломирани економиста, Београд.

На састанку Одбора одржаном у априлу договорено је да се формира посебна веб страница на којој ће бити представљен овај подухват. То је и урађено формирањем странице Задужбина Порекло.
Ова страница званично је отворена средином новембра 2019. и биће редовно освежавана, као што ће то бити случај и овде на форуму.

Јовица Кртинић:
Идеја за изградњу Дома српских родословаца наметнула се у тренутку кад смо (у јануару 2019.) били принуђени да напустимо простор од 10 квадратних метара, који смо дотад користили. Изнуђено решење да своје активности до даљег обављамо у библиотеци "Милутин Бојић", у њеном дворишном објекту, дугорочно није одрживо. Истовремено, оно нам омогућује да у наредних неколико година, до остварања нашег подухвата, имамо какав такав кров над главом.

Наравно, свесни смо да овај подухват није мали, а сигурни смо да има доста оних који сматрају да је нереалан и тешко остварив, те да је боље да се простор за рад Друштва обезбеди на неки други начин (изнајмљивањем канцеларија и сл.).

Такође, отворени смо и за друга решења која могу да се појаве. Свакако не бежимо од тога уколико би добили на коришћење неки постојећи објекат или простор, али док се таква могућност не појави свакако треба да се држимо оног што је идеја за трајно решавање нашег животног простора.

Овај форум свакако је замишљен као простор где ћемо размењивати мишљења, а свакако су добро дошли сви предлози и примедбе.

Навигација

[0] Индекс порука

Иди на пуну верзију