Науке и научне дисциплине > Језикословље

Medžuslovjansky - Меджусловјанскы jezik

<< < (11/11)

Ojler:

--- Цитат: Петровић Мађер  Април 04, 2023, 10:48:54 пре подне ---"Politički stavovi" ili slučaj za psihologa/psihijatra?

--- Крај цитата ---

Не знам, нисам стручан да проценим. Али шта год да је, ако не шири те своје ставове на ФБ страници Међусловенског ни не занима ме много. Односно, није разлог да се упропасти лепа идеја.

Gorance:
Колико год се трудили да зближимо језике-џаба. Он константно еволуира. Моје клинце кад ,,сленгују,, пола не разумем. Како је прошао есперанто? Ееееј! Људи ишли на курсеве за њега, а где је сад?

Ojler:

--- Цитат: Gorance  Април 04, 2023, 07:08:00 поподне ---Колико год се трудили да зближимо језике-џаба. Он константно еволуира. Моје клинце кад ,,сленгују,, пола не разумем. Како је прошао есперанто? Ееееј! Људи ишли на курсеве за њега, а где је сад?

--- Крај цитата ---

Постоји значајна концептуална разлика између међусловенског и есперанта. За разлику од есперанта међусловенски можеш да разумеш и ако га не учиш. Једино ако желиш на њему да се изражаваш потребно ти је знање. Наравно, не гајим илузије да ће тај језик заиста заживети.

Gorance:

--- Цитат: Ojler  Април 04, 2023, 07:41:40 поподне ---Постоји значајна концептуална разлика између међусловенског и есперанта. За разлику од есперанта међусловенски можеш да разумеш и ако га не учиш. Једино ако желиш на њему да се изражаваш потребно ти је знање. Наравно, не гајим илузије да ће тај језик заиста заживети.

--- Крај цитата ---
Ма, у тренутку сам се сетио есперанта. Бацио поглед, као мешавина језика кад оно, тућ-тућ, поћ-поћ.

Навигација

[0] Индекс порука

[*] Претходна страна

Иди на пуну верзију