Порекло становништва > Како истраживати породично порекло

Читање рукописа из црквених матичних књига

(1/24) > >>

Bokez:
У питању су мушка имена у матичној књизи рођених . Да ли би ко могао прочитати? Извињавам се на лошим резолуцијама слика.Amicus:

--- Цитат: Bokez  Јун 25, 2019, 10:49:15 пре подне ---У питању су мушка имена у матичној књизи рођених . Да ли би ко могао прочитати? Извињавам се на лошим резолуцијама слика.

--- Крај цитата ---

Прво је Јован (Иωаннь), а на другој слици се не види готово ништа.

Bokez:
1. Од кад се могу сматрати имена Јован и Иван различитим именима пошто је познато да им је зајендички извор. У овом случају испада да је Јован Иванов па да ли је то ок обзиром да се у православљу не дају имена дјетета по оцу ??
2. Да ли се може погодити прво слово овога другог имена , јер је баш неуобичајено за мене ?

Amicus:

--- Цитат: Bokez  Јун 25, 2019, 02:26:38 поподне ---1. Од кад се могу сматрати имена Јован и Иван различитим именима пошто је познато да им је зајендички извор. У овом случају испада да је Јован Иванов па да ли је то ок обзиром да се у православљу не дају имена дјетета по оцу ??
2. Да ли се може погодити прво слово овога другог имена , јер је баш неуобичајено за мене ?
--- Крај цитата ---

1. Имаш ли снимак тога како је записано очево име? Није уобичајено, али има случајева да се из неког разлога детету да очево име, као на пример у случају да се дете роди после смрти оца (посмрче).
2. На другој слици уопште не разазнајем шта је шта. Где си ово снимио?

Јосиф из Трбушнице:
Дај неки бољи снимак, ово је скроз мутно.

Навигација

[0] Индекс порука

[#] Следећа страна

Иди на пуну верзију