Порекло становништва > Србија

Богићевић, село Дворане - Крушевац

<< < (2/2)

Platin:
Порески попис из 1863., иначе сјајан извор података, није сачуван за крушевачки крај.
Постоји нешто тефтера, али то није довољно као помоћ за састављање родослова.

Постоји црква у месту, али није толико стара (наводи се да је сазидана 1875) - сачуване матичне књиге нису старије од 1885. године. Питање је где су мештани били пре надлежни... Да ли у Крушевцу или на неку другу страну, није ми познато.
Углавном, ако се то може утврдити, могуће је спровести истраживање по старим матичним књигама у архиву.

Гребић:

--- Цитат: Gorance  Јул 09, 2024, 08:24:16 поподне ---Не делује ми логична сеоба од Колубаре ка Расини. Поготово ,,пред Турцима".

--- Крај цитата ---
Тако су бар причали стари у породици, зато сам рекао ,,наводно'' јер је у питању усмено предање и једини извор који имам о даљем пореклу породице.

Gorance:

--- Цитат: Гребић  Јул 10, 2024, 11:03:36 пре подне ---Тако су бар причали стари у породици, зато сам рекао ,,наводно'' јер је у питању усмено предање и једини извор који имам о даљем пореклу породице.

--- Крај цитата ---
Разумем. Ми се држимо само Чарнојевића и сеоба југ-север. Свакакве опције су могуће. Него,говорим о степену вероватноће. Поздрав. Моји су из Жупе иначе.

Навигација

[0] Индекс порука

[*] Претходна страна

Иди на пуну верзију