Порекло становништва > Србија

Богићевић, село Дворане - Крушевац

(1/2) > >>

Гребић:
Поздрав свима, ја сам овде нови на форуму, да ли постоји нека литература за овај крај и за моје презиме? Занимају ме информације о даљем пореклу моје породице. Из усменог предања сам чуо да смо дошли у Дворане из колубарског краја, наводно бежећи пред Турцима. Пре смо се презивали Костантиновић, слава нам је Свети Никола, али то је све што знам.

Рус:
Колико ја знам, Крушевац је генерално веома слабо заступљен, нема довољно материјала о пореклу становништва села

Ojler:
У петом броју часописа "Расински анали" из 2007. године објављен је чланак Љ. Ненезић "Ономастика села Дворане". Можда тамо може нешто да се нађе.

Gorance:

--- Цитат: Рус  Јул 09, 2024, 03:58:20 поподне ---Колико ја знам, Крушевац је генерално веома слабо заступљен, нема довољно материјала о пореклу становништва села

--- Крај цитата ---
Има од Лутовца ,,Жупа александровачка". Мада,није Расина у ужем смислу. 

Gorance:

--- Цитат: Гребић  Јул 09, 2024, 03:15:41 поподне ---Поздрав свима, ја сам овде нови на форуму, да ли постоји нека литература за овај крај и за моје презиме? Занимају ме информације о даљем пореклу моје породице. Из усменог предања сам чуо да смо дошли у Дворане из колубарског краја, наводно бежећи пред Турцима. Пре смо се презивали Костантиновић, слава нам је Свети Никола, али то је све што знам.

--- Крај цитата ---
Не делује ми логична сеоба од Колубаре ка Расини. Поготово ,,пред Турцима".

Навигација

[0] Индекс порука

[#] Следећа страна

Иди на пуну верзију