Порекло становништва > Дијаспора

Srpska dijaspora u Ukraini

(1/2) > >>

alexsandar:
Gde su srpski toponimi da li postoje ? Narod je asimilovan poreklo su uglavnom zaboravili. Da li u matici srpskoj  postoji sto o tamosnjim srbima?

Gorance:

--- Цитат: alexsandar  Децембар 13, 2022, 02:06:31 поподне ---Gde su srpski toponimi da li postoje ? Narod je asimilovan poreklo su uglavnom zaboravili. Da li u matici srpskoj  postoji sto o tamosnjim srbima?

--- Крај цитата ---
Нису више Срби. Ствар слободне воље. Не оптерећуј се. :)

Gorance:

--- Цитат: Gorance  Децембар 13, 2022, 05:01:04 поподне ---Нису више Срби. Ствар слободне воље. Не оптерећуј се. :)

--- Крај цитата ---
Да су хтели остали би Срби. Овако, ко их шиша. Имаш скорашње примере на Балкану. Или јеси, или ниси! ;)Не узбуђуј се превише.

ДушанВучко:
Има пар тема о томе већ:
https://forum.poreklo.rs/index.php?topic=6736.msg172611#msg172611
https://forum.poreklo.rs/index.php?topic=1640.0
https://forum.poreklo.rs/index.php?topic=626.0
Асимиловали су се за ових пар векова, што се тиче сеобе у тада Руско царство (пошто су места где су одлазили, Кировград са околином (Нова Сербија), Бахмут, Луганск са околином (Славеносербија) и Одеса и Херсон били Руско царство). А што се данашње дијаспоре тиче, има нешто мало Срба (пар колега имам који су после студија у Кијеву остали тамо)

ДушанВучко:

--- Цитат: Gorance  Децембар 13, 2022, 05:07:04 поподне ---Да су хтели остали би Срби. Овако, ко их шиша. Имаш скорашње примере на Балкану. Или јеси, или ниси! ;)Не узбуђуј се превише.

--- Крај цитата ---
Тамо је асимилација била некако спонтанија, братски народ, иста вера, и лако се временом утопе у Русе, слично као што је и асимилација Руса у Србији била спонтана после револуције (тј. данашњи потомци су већ Срби, руског порекла). Сада по неким подацима има око 140 000 Руса у Србији (који су ове године дошли), па вероватно уколико буду трајно остали, за сто година ће и њихови потомци бити Срби.

Навигација

[0] Индекс порука

[#] Следећа страна

Иди на пуну верзију