Траже се > Пријатељи

Б Марко, Рипач, Бихаћ

(1/1)

Slavkos2:
Тражим друга, или било какву информацију о њему. Почетно слово презимена је Б. Његово име је Марко, рођен у селу Рипач, општина Бихаћ. Друговали смо у Дрвару, разменили посете у родним селима. Последњу информацију о њему имам од 05.01. 1960 године када се јавио из Кисељака где је био на одслужењу војне обавезе.

Окир СРБ:
Српска презимена, слово Б - село Рипач, општина Бихаћ (на основу списка жртава Краљевине Југославије 1941-1945):
1 ) Бабић
2 ) Батес
3 ) Беслаћ
4 ) Бјелић (можда Бијелић)
5 ) Блануша
6 ) Бојић
7 ) Бокан
8 ) Борјан
9 ) Брдар
10 ) Бубуљ

Slavkos2:
Поштовани Петре,
Хвала на брзом реаговању и времену посвећеном да ми помогнете. Морам међутим констатовати да ми ни једно презиме нажалост не асоцира на мени познато, зашто наравно нисте криви Ви, већ можда моје лоше читање иницијала са једне фотографије друга Марка, којем памтим име али не и презиме.
Ако постоји негде преглед свих презимена за село Рипач можда би ми могло помоћи. Видим да на нашем порталу ''Порекло'' постављен Бихаћ са околним селима али без било каквих информација о становништву, презименима и домаћинствима. Корисна би била једна шира информација о садашњем стању и структури домаћинстава у селу Рипач, да ли после грађанског рата има у селу српског живља или је расељено. Наравно, највише би ме обрадовала конкретна вест о другу Марку да је у родном селу или било где жив и здрав. Ако неко ко познаје село и становништво села може да ми нешто шире каже о томе молим да постави овде на форуму. ???

Тимар:
У парохији Бихаћ-Хргар 1882 године у чијем саставу је било још 7 околних мјеста (Рипач се под тим именом не спомње) спомињу се ова презимена: Бјелић, Боснић, Бркљач, Батес, Бабић, Бероња, Бубуљ, Брекић,  Бурсаћ, Брдар, Беслаћ, Бокић, Борисављевић, Бјелац, Борић и Балабан.

Навигација

[0] Индекс порука

Иди на пуну верзију