Доколица > Забава

Пропагандни филмови и серије

(1/2) > >>

Radul:
Недавно је у Турској почело приказивање историјског спектакла "Турци долазе" чија је радња смјештена у 15. вијек, а која приказује долазак Турака на Балкан. Главни негативци филма су Срби, српски краљ Лазар и његова два витеза Милошевић и Караџић који угњетавају околне народе и желе да створе Велику Србију. Елем, на крају филма они у одлучујућој битци побјеђују крволочне Србе и ослобађају балканске народе страшног српског терора.
Више на > Бизарни турски „спектакл“: Краљ Лазар са Милошевићем и Караџићем пије крв из лобање султана Мехмеда (ВИДЕО)

https://www.youtube.com/v/xlaJPsFDXlg&feature=emb_title

Као у Нелетовом скечу, (28:50):
https://www.youtube.com/v/x_mj7I7w8cg

Ojler:
А Младића и Шешеља нема у филму?

ДушанВучко:
Могли су макар да се сете и имена да им дају, нису морали баш толико да иду "провидно" :)...замислимо историјске личности које имају само презимена (увек је име било на првом месту, па надимак или презиме, а овде имамо само презимена), "Витез Милошевић"  , "Витез Караџић"
Cast & Crew
Emre Kivilcim. Sungur.
Levent Özdilek. King Lazar.
Ece Çesmioglu. Alina.
Ebru Özkan. Mara.
Serdar Gökhan. Konuralp.
Seray Kaya. Maria.
Ogün Kaptanoglu. Karadic.
Cemal Hünal. Milosevic.

Nebo:
Радије не бих ово гледао.
Што'но рече Дел Бој у "Мућкама" кад је посумњао да је Родни мало "застранио" што се тиче избора пола у љубавном животу:
"I dont't wanna know, I'd rather die in ignorance"...

ДушанВучко:

--- Цитат: Radul  Фебруар 07, 2020, 09:15:00 поподне ---Недавно је у Турској почело приказивање историјског спектакла "Турци долазе" чија је радња смјештена у 15. вијек, а која приказује долазак Турака на Балкан. Главни негативци филма су Срби, српски краљ Лазар и његова два витеза Милошевић и Караџић који угњетавају околне народе и желе да створе Велику Србију. Елем, на крају филма они у одлучујућој битци побјеђују крволочне Србе и ослобађају балканске народе страшног српског терора.


--- Крај цитата ---
Очигледно да суптилност у пропаганди није јача страна Турцима (да макар замаскирано прикажу неку тенденцију). Него су у буквалном смислу пренели контекст деведесетих са њихове тачке гледишта на догађаје у 15. веку. А плус, просечан гледалац овог филма , који не познаје историју, добиће утисак да Турци нису ни хтели освајање, него су само дошли да ослободе Балкан од Срба. Сличне ствари су приказивали и у "Сулејману", када су мађарског краља Лајоша приказивали као негативца, у зрелим годинама са брадом, а Лајош је још био голобради двадесетогодишњак када је страдао на Мохачу...Турци имају сигурно врсне историчаре, али код њих је пропаганда на првом месту

Навигација

[0] Индекс порука

[#] Следећа страна

Иди на пуну верзију