Доколица > Забава

Рок и поп музика

<< < (78/84) > >>

Nebo:
Хајде мало нешто тврђе  ;)

Nebo:
Један рокенрол класик. Неки ово називају glam-rock, неки disco-metal.

Kiss: „Sure know something“

https://www.youtube.com/v/PSURhxNYmDw
Овде су у препознатљивом издању, маскирани као стрип јунаци.

А овде их можемо видети како стварно изгледају. Иста песма, unplugged верзија:

https://www.youtube.com/v/Y4kTtGbNa-8

Kiss су у основи hard-rock бенд, али имали су и оваквих песама, и то доста. Најпознатија у овом маниру свакако је „I was made for loving you“:

https://www.youtube.com/v/ZhIsAZO5gl0

Nebo:
Занимљиво је и порекло главних људи овог бенда, који су оснивачи и стални чланови бенда, док су се остали мењали. То су басиста Џин Симонс (Gene Simmons) и главни вокал и ритам гитариста Пол Стенли (Paul Stanley).

Симонс је рођен 1949. године у Хаифи у тек формираној држави Израел, правим именом Хаим Виц (Chaim Witz), од родитеља мађарских Јевреја који су преживели рат и иселили се у Израел. 1957. године, с мајком се преселио у Њујорк и узео њено девојачко презиме Клајн (Klein), да би касније сасвим променио своје генералије у познато уметничко име Џин Симонс.

И Пол Стенли је јеврејског порекла, а право име му је Стенли Берт Ајзен (Stanley Bert Eisen). Отац му је пољски Јеврејин, а мајка Јеврејка из Немачке. Обоје су избегли у Њујорк, где су се упознали и где је Стенли рођен 1952. године. Уметничко име Пол дао је себи због своја два омиљена музичара – Пола Макартнија и Пола Роџерса.

Преостали део бенда, оног изворног, чинили су гитариста Ејс Фрили (Ace Frehley) и бубњар Питер Крис (Peter Criss). Фрили је пуним именом Paul Daniel Frehley, Американац холандско-немачког порекла, а Питер Крис - Peter George John Criscuola, италијанског порекла. Касније су на њихово место долазили други музичари.

Nebo:
"March to Drina" - The Shadows

https://www.youtube.com/v/eTNk8AOYtMY

Be like Bill:
Alal vera ovoj deci

https://www.youtube.com/v/JBnNs0jK_lM&t=0s

Навигација

[0] Индекс порука

[#] Следећа страна

[*] Претходна страна

Иди на пуну верзију