Науке и научне дисциплине > Историја

Етнички идентитет муслимана у БиХ

<< < (32/32)

Белобог:

--- Цитат: Imoćanin  Децембар 21, 2021, 12:24:09 пре подне ---Нисам ја то ни схватио тако озбиљно. Само сам хтио скренути мало пажњу на површност синтагме “окупатори” и “издајице”. Суштински мислим да се овдје ради о проблему уклапанја националног или културолошког наратива у оквире религије која је изражено над-национална, над-родовска и над-сталежна. Сличан проблем имају на примјер Иранци. Како укомпонирати велику персијску повијест у модеран ирански идентитет без прекорачења исламских оквира?

--- Крај цитата ---
Никако. Углавном зато што данашњи становници Ирана имају везе са античким Персијанцима таман колико и Банту црнци са викинзима.

ДушанВучко:

--- Цитат: Белобог  Март 08, 2022, 02:02:43 пре подне ---...зато што данашњи становници Ирана имају везе са античким Персијанцима таман колико и Банту црнци са викинзима.

--- Крај цитата ---
Поређење је без икаквог смисла, јер поредиш популацију на једној територији у различитим временским оквирима са нечим што нема везе једно с другим ни у територији ни у времену, ни у популацији која је боравила било када на тој територији

нцп:

--- Цитат: ДушанВучко  Март 08, 2022, 02:51:43 пре подне ---Поређење је без икаквог смисла, јер поредиш популацију на једној територији у различитим временским оквирима са нечим што нема везе једно с другим ни у територији ни у времену, ни у популацији која је боравила било када на тој територији

--- Крај цитата ---

Ето ти сад.

Јављам ти се.

Навигација

[0] Индекс порука

[*] Претходна страна

Иди на пуну верзију