Општа дискусија > Генерална дискусија о форуму

Анкета о раду и садржају форума ”Порекло.рс”

(1/3) > >>

mladjo:
Прва анкета о раду и садржају форума ”Порекло.рс”, чисто да видим на чему смо.  ;D

mladjo:
Обзиром да смо и више него парламентаран Форум  8), прихватамо сваку врсту критике и позивамо чланове да дају свој допринос или да изразе личне сугестије како би додатно унаприједили рад како Форума тако и сајта Порекло.рс.
Хвала!

Александар Невски:
Мени смета што пойединци пишу овдѣ на страних писмах, на хрватской или енглеской латиници и тиме праве пометњу и неред прѣносећи правописно расуло наше државе и на наше разговаралиште. Знам да има људий койи немайу техничких могућностий за ћирилицу, йер немайу рачунар него куцайу на телефону, али већина латиничаръ може писати нашим писмом али неће. Зато прѣдлажем да уредници прѣслове латинична писания на наше писмо. То се лако изводи, постойе странице на мрежи гдѣ се то лако може.

Друго, прѣдлажем да се обавѣштења о нових исходах са србскога ДНК подухвата уписуйу на одређену страницу, како бисмо лако знали када се появи нови исход. Овако с врѣмена на врѣме морам прѣгледати све исходе како бих уочио нове, ако их има. То бѣше ранийе започео чинити Синиша, па йе прѣстао.

Број 1:
Поштовани Невски,
негде смо се већ дотакли овог питања ћирилице и латинице. С једне стране, несумњиво је да неки људи имају техничких проблема, посебно ако долазе на форум преко мобилних телефона, па не могу да користе ћирилицу. С друге стране, има и оних који, упркос томе што смо и на овом форуму дали прецизна и једноставна упутства како се инсталира ћирилица (и на PC и на MAC) то нису учинили. Наравно, има и оних трећих, којима је избор да пишу на латиници или томе не придају значај, па можда у тренутку док пишу и не размишљају којим писмом то чине.
Оно што је охрабрујуће, за разлику од велике већине других портала и форума, јесте да највећи број оних који остављају постове на нашем форуму то чине на ћирилици. По томе је овај форум практично већ постао и препознатљив.
Занимљива је идеја да се постојећи постови на латиници пребаце на ћирилицу, али пошто она, на неки начин, задире у слободу оних који су постове објављивали, то ипак нећемо да урадимо. Знамо да то технички није превише захтевно, али.. Надам се да разумеш. Нама је, ипак, најважније од свега да се добро разумемо, понешто ново сазнамо, разменимо информације, помогнемо, а наравно да ћемо неуморно подсећати све да пишу нашим лепим ћириличним писмом. Коју год од његових верзија :)

Тимар:
Ја за сада неби ништа мјењао, али би препоручио  да се Препоручујемо мало "убрза", Најновији коментари прошире и буду доступна макар 24 сата као и Најновији текстови који се "губе" послије одласка са прве стране.
А што се тиче наше ћирилице више сам за опцију Александра Невског (у коментару) него цјењеног колеге Јовице Кртинића.. Радимо као и други и онда смо сви једнаки. Овако смо свачији и нисмо ничији.

Навигација

[0] Индекс порука

[#] Следећа страна

Иди на пуну верзију