Општа дискусија > Генерална дискусија о форуму

Радови у научним часописима

(1/1)

Азот:
Можда је већ писано на ову тему.
Читајући различите чланке на порталу порекла примећујем да су озбиљно писани, да је велики труд уложен, да се писци позивају на обимну литературу, па се питам да ли радове објављујуте у неким историјским часописима?
Радови би добили додатно на значају, били би доступнији широј јавности.
Не знам који су тачно критеријуми ко може да конкурише за објављивање радова, али сматрам да међу вама има многих чији рад завређује и додатно признање.

Amicus:
У потпуности се слажем са констатацијом, али мислим да још нисмо дошли у позицију да размишљамо у том правцу, а чињеница да је би тиме и аутори и цела тематика добила више на значају. Пискарања по интернету, па и нека озбиљнија, данас јесу - сутра нису, како нас искуство учи. Оно што се објави у некој конкретнијој форми ипак остаје, па тако остаје и уложени труд, а слажем се да је на порталу у неке ауторске чланке уложен озбиљан труд.

Азот, правилно размишљаш у сваком погледу. ;)

Азот:

--- Цитат: Amicus  Мај 13, 2018, 11:29:29 пре подне ---
Азот, правилно размишљаш у сваком погледу. ;)

--- Крај цитата ---
Хвала :)
Ја бих волела да poreklo.rs траје дугооо, али  као што ти кажеш
--- Цитат: Amicus  Мај 13, 2018, 11:29:29 пре подне --- Пискарања по интернету, па и нека озбиљнија, данас јесу - сутра нису, како нас искуство учи. Оно што се објави у некој конкретнијој форми ипак остаје, па тако остаје и уложени труд, а слажем се да је на порталу у неке ауторске чланке уложен озбиљан труд.


--- Крај цитата ---
било би штета да не остави неки трајнији траг

Amicus:

--- Цитат: Азот  Мај 13, 2018, 04:55:32 поподне ---Хвала :)
Ја бих волела да poreklo.rs траје дугооо, али  као што ти кажеш било би штета да не остави неки трајнији траг
--- Крај цитата ---

Колико су нама вредни понекад једини чланци неких аутора који су објављени, јасно да би и неким другима вредело да свако од иоле писменијих и активнијих чланова оно што својим трудом открије и напише, једном и објави у неком репрезентативном научном часопису.

Навигација

[0] Индекс порука

Иди на пуну верзију