Општа дискусија > Генерална дискусија о форуму

Како да поставим слику на форум?

<< < (2/5) > >>

Синиша Јерковић:
Примјетио сам да добар дио учесника форума има проблем да кад линкује слику на тему, она се прикаже у оригиналној величини која некад зна да буде велика и да излази ван оквира екрана.

Величину слике можете лако подесити. Када убаците  у прву заграду [img] линк за слику[img] додајте само висину (height=) и ширину (width=) слике, без зареза и сличних интерпункција, нпр.

[img height=600 width=800] линк за слику[img]

Height i width могу бити колико напишете. Водите рачуна о омјеру оригиналне слике, да вам слика на посту не би испала сужена или развучена.

Можда има и неки други начин, ја га нисам нашао, па ако неко зна, нека напише.

Brđanin:
Ја сам  тотално заборавио на то. Хвала, измијенио сам величину на једној слици која је била превелика
само бих те исправио да иде [/img] умјесто само [img] на крају

Amicus:
Постоји још један, можда мало компликованији, али прецизнији начин умањивања слика. На сајту postimg.org у празан правоугаоник копира се линк жељене слике, одабере опција Пошаљи, а потом се појави падајући мени са различитим размерама. Пошто одаберете жељену размеру, поново изаберете опцију Пошаљи, и слика ће вам се појавити умањена, а ви ћете је онда преместити на жељено место.

Исто се може направити и са сликама које се налазе на рачунару.

Kyrios:

--- Цитат: Amicus  Јун 27, 2014, 05:11:40 поподне ---Постоји још један, можда мало компликованији, али прецизнији начин умањивања слика. На сајту postimg.org у празан правоугаоник копира се линк жељене слике, одабере опција Пошаљи, а потом се појави падајући мени са различитим размерама. Пошто одаберете жељену размеру, поново изаберете опцију Пошаљи, и слика ће вам се појавити умањена, а ви ћете је онда преместити на жељено место.

Исто се може направити и са сликама које се налазе на рачунару.

--- Крај цитата ---

Мислим да је ипак боље не мењати саму слику, оставити је онакву каква јесте, у величини каква је била, а изменити само њен приказ овде на начин који је Синиша описао. То пружа могућност некоме коме та слика буде потребна да је скине у пуној величини и квалитету.

aleksandar I:
Пошто сам више пута погријешио код цитата, за све нове или будуће чланове форума, упутство за исто сам нашао на следећем линку:
http://www.papigice.net/newforum/index.php?topic=14.0

Навигација

[0] Индекс порука

[#] Следећа страна

[*] Претходна страна

Иди на пуну верзију