Општа дискусија > Генерална дискусија о форуму

Како да поставим слику на форум?

(1/5) > >>

baneko59:
МОЖЕТЕ ЛИ ДА МИ ОБЈАСНИТЕ КАКО ДА ПОСТАВИМ ФОТОГРАФИЈУ. ПРОБАО САМ КОПИ 'ПЕЈСТ АЛИ НЕ ИДЕ.

Број 1:
Фотографије се постављају тако што се, кад се оде на страницу на којој желите да оставите пост, кликне (изнад поља где се уноси текст и смајлија) на другу иконицу у последњем реду (кад пређете мишом преко ње покаже се натпис "уметните слику").

Фотографија се поставља тако што се између ознака у заградама копира URL aдреса слике. Ако је реч о фотографијама које су већ објављене негде на интернету онда све те фотографије већ имају URL адресу. Да би ту адресу што лакше узели препоручујемо да користите browser Google Chrome. Кад одете на жељену фотографију, потребно је да кликнете десним кликом на њу и онда ће вам се као једна од опција појавити и "копирај URL адресу слике".

Уколико је реч о фотографији из вашег приватног албума, једини начин да добијете URL адресу је да ову фотографију поставите на (интернет) фото албум најбоље на google + (за ово је потребно да отворите и имејл налог на @gmail.com). Кад фотографију или фотографије које желите да поставите на форум поставите у неки од ових албума, процедура је иста као кад је реч о фотографији коју преузимате са неког сајта - дакле, опет десни клик на фотографију, појави се опција "копирај URL адресу слике", кликнете на то и имате адресу коју онда умећете унутар пречице .

Конкретно, морате да кликнете мишем између  (не смете да правите размак) и онда идете на paste (или, ако имате подешен browser на српски, кликните на "налепи"). Кад уметенете између две заграде појавиће се низ знакова који представља URL aдресу ваше слике (рецимо, за објављену фотографију Иване Шпановић на порталу Порекло URL адреса је http://www.poreklo.rs/wp-content/uploads/2013/08/%D0%98%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B0-%D0%A8%D0%BF%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%9B.jpg)

Кад се ова URL адреса копира ("налепи") између оне две заграде , добије се следеће:


Надамо се да смо Вама и осталима сад објаснили како се постављају слике.

Слична процедура је и са постављањем видео клипова.

Такође у последњем реду иконица, прва с лева, налази се округла иконица, црвене боје, са словом Ф у средини. Кад се кликне на њу добије се одговарајућа шифра унутар које се копира интернет адреса снимка који жели да се постави.

Курсор миша се, као и у случају фотографија, аутоматски постави у средини између ове две заградама одвојене шифре. Ту се копира комплетна адреса. Рецимо, кад смо већ код Иване Шпановић, онда је то адреса са јутјуба (њен скок за бронзу у Москви): http://www.youtube.com/v/o9-WxpRk5S4.
Кад се ова комплетна адреса уметне имеђу оних двеју шифри у заградама, добије се:

http://www.youtube.com/v/o9-WxpRk5S4

Пробајте слободно, видећете да је веома једноставно постављање и фотографија и видео клипова.

Kor:
Исто тако, покушајте да фотографију поставите на неки од сајтова за хостинг фотографија (као што је, рецимо www.imagesgack.us) јер се на тај начин спречава губитак илустрације уколико форум са којега је преузета престане да ради.

Kyrios:

--- Цитат: Kor  Септембар 05, 2013, 09:12:32 поподне ---Исто тако, покушајте да фотографију поставите на неки од сајтова за хостинг фотографија (као што је, рецимо www.imagesgack.us) јер се на тај начин спречава губитак илустрације уколико форум са којега је преузета престане да ради.

--- Крај цитата ---

Погрешно си откуцао адресу, треба http://www.imageshack.us/.

Kor:

--- Цитат: Kyrios  Септембар 05, 2013, 09:35:04 поподне ---Погрешно си откуцао адресу, треба http://www.imageshack.us/.

--- Крај цитата ---

 8) дешава се )))

Доста пута сам гледао како нестају илустрације на форумима као последица гашења неких других форума где су те слике биле изложене. Овако је ипак сигурније.

Навигација

[0] Индекс порука

[#] Следећа страна

Иди на пуну верзију