Општа дискусија > Генерална дискусија о форуму

Преминуо Раша Попов

(1/2) > >>

симо:
Јуче је у 84. години преминуо Раша Попов. Нека му је вјечна слава. Колико ми је познато Раша Попов је тестиран у истраживању САНУ.

Ево неких података  које је својевремено дао за порекло.рс:

Моји преци су из Мокрина. Тамо су од 1753. године, када су се са осталима доселили из Бачке, за време друге сеобе Срба, када је трећина Војводине отишла у Русију, где су основали Славјаносербск и Нову Србију.

Деда по оцу се звао Сава. Прадеда је био Живко, чукундеда Алекса, а његов отац Захарије. Не знам даље од Захарије, само знам да смо по претку рођеном око 1700. године, који се звао или Јован или Никола, добили породични надимак Кршини. Њега су звали каплар Крша.

Не знамо ко је од предака био свештеник. Једино мој син Бојан је свештеник. Али је прадеда Живко је имао частан надимак Мокрински Сократ. По памети. Он је био вођа оних николајевих богомољаца. На њега имам једну линију на длану (показује трећу линију коју већина људи нема). Деда Живко је имао ово, мој отац, а има и мој син.

симо:
Ердељановић је за породицу Попов написао сљедеће:

ПОПОВИ – КРИШИНИ (Св. Стефан); били су врло богати; старо презиме Мајевић, па им деда примио презиме Поповић од својих рођака

Дробњак:
Ово је прва вест коју сам јутрос видео и јако ме је растужила. Нека му је лака земља.
Уз Ршума, обележио је детињство нас рођених крајем осамдесетих, својим појављивањем у емисијама "Фазони и форе" и "Шешир без дна" и својим песмама и причама за децу.

Sergio:
Почивај у миру добри човече.   :'(  :'(  :'(

https://www.youtube.com/v/0RUUqbu5M6s

Amicus:
Заиста, тужна вест.

Почивај у миру Рашо Попов!

Навигација

[0] Индекс порука

[#] Следећа страна

Иди на пуну верзију