Аутор Тема: Поријекло Кнежевића (Челинац), крсна слава Аранђеловдан  (Прочитано 200 пута)

Ван мреже miroslav91

• Гост
  • *
  • Поруке: 1
Поријекло Кнежевића (Челинац), крсна слава Аранђеловдан
« послато: Октобар 30, 2024, 04:35:26 поподне »
Поздрав,

Занима ме поријекло мојих Кнежевића из Челинца (село Бранешци), Република Српска . Конкретно има више Кнежевића на општини Челинац а нисмо родбина.
Мало сам истраживао и видио  да изнад Златибора између Чајетине и Мачката има мјесто (село) исто се зове Бранешци и видим да има Кнежевића сад да ли смо нека родбина немам информацију.
Примјетио сам још да има Кнежевића у Републици Српској ,  Околина Јањских отока - општина  Шипово, Пискавица (Бања Лука), Дервента , фБиХ околина   Кључа ,    У Србији има у Рашкој и изнад Златибора. У Црној Гори околина Жабљака  и Будве а у Хрватској Вучипоље и околина Задра. 

Радио сам ДНК тест , ако је од помоћи  : I2-Y3120 .

Хвала!

Ван мреже Malesevic

• Члан Друштва
  • Познавалац
  • Поруке: 592
Одг: Поријекло Кнежевића (Челинац), крсна слава Аранђеловдан
« Одговор #1 послато: Октобар 30, 2024, 04:47:16 поподне »
Колико могу да видим са том истом славом и истом групом у Бранешцима је и Васић, па вероватно најбоље са њим да комуницираш јер је он већ прилично доста направио у истраживању свог породичног порекла. Поред вас двојице ту је и Поповић из Бранешаца са истим параметрима. Васић је активан на форуму. Претпостављам да ће ти се јавити.

А резултат ти је иначе тестиран и на нижој грани тј. прецизније од твог навода колико могу да видим.
« Последња измена: Октобар 30, 2024, 04:51:14 поподне Malesevic »