Траг - корисне књиге, сајтови > Документарни филмови

Стари етнографски филмови

<< < (3/3)

Atlantische:
Кратки документарац о обичају побратимства између Срба и муслимана у прибојском крају. Примера ради, моj прадеда је био побратимљен са муслиманом Лагумџијом из Куле код Рудог. Иначе су тестирани у склопу Бошњачког ДНК пројекта и припадају хаплогрупи I2a-Y3120.

https://www.youtube.com/v/FH9ZI37hu2o

Небојша:

--- Цитат: Atlantische  Октобар 13, 2021, 10:13:23 поподне ---Кратки документарац о обичају побратимства између Срба и муслимана у прибојском крају. Примера ради, моj прадеда је био побратимљен са муслиманом Лагумџијом из Рудог. Иначе су тестирани у склопу Бошњачког ДНК пројекта и припадају хаплогрупи I2a-Y3120.

https://www.youtube.com/v/FH9ZI37hu2o

--- Крај цитата ---

Интересантно. Нисам имао дирекне везе са овим крајевима, али се сећам разговора са неким Пријепољцима (Србима), који су јако лепо причали о својим комшијама муслиманима. Штавише, у оним турбулентним временима свеопште мржње, уопште нису дали да се лоше прича о муслиманима. Тада сам схватио да постоји нешто специфичнији однос Срба и муслимана у том крају.

Могуће да има још таквих случајева, по Босни, Црној Гори, али у овом делу Србије видим потврду из више извора.

Exiled:

--- Цитат: Atlantische  Октобар 13, 2021, 10:13:23 поподне ---Кратки документарац о обичају побратимства између Срба и муслимана у прибојском крају. Примера ради, моj прадеда је био побратимљен са муслиманом Лагумџијом из Куле код Рудог. Иначе су тестирани у склопу Бошњачког ДНК пројекта и припадају хаплогрупи I2a-Y3120.

https://www.youtube.com/v/FH9ZI37hu2o

--- Крај цитата ---
https://www.rts.rs/page/stories/sr/story/57/srbija-danas/1217468/majka-ruzica-sa-sinovima-dve-vere-.html

Exiled:
https://foruminfo.rs/salih-hadzifejzovic-vlasnik-kompanije-salkano-pravim-najvecu-fabriku-za-proizvodnju-bicikala-u-turskoj/

Exiled:
Знам најмање десет кумстава што модерних што шишаних и сам сам кум једној муслиманској фамилији...и то је код нас сасвим обична ствар и не прави се мит око тога...

Навигација

[0] Индекс порука

[*] Претходна страна

Иди на пуну верзију