ДНК порекло > Народи и њихова генетика

Украјинци

(1/16) > >>

Kor:
И поред моје најбоље воље нисам успео да пронађем никакав ДНК пројекат који би се тицао Украјинаца (то није мала држава ни у светским размерама).

Ја сам једино успео да нађем тзв. украјински јеврејски пројекат који обухвата значајан број хаплотипова. Наредних дана ћу то да поставим.

Уколико неко пронађе неке податке, молио бих да их пружи осталима на увиђај.

Kor:

Ево јединих података до којих сам до сада успео да дођем. Реч је о подацима са Еупедије:

Kyrios:
Података о Украјинцима има и у раду
V. Battaglia et al., Y-chromosomal evidence of the cultural diffusion of agriculture in southeast Europe, European Journal of Human Genetics 17 (2009) 820 – 830.
Е сада, у главној табели у раду постоје типографске грешке, па су публиковали исправку
V. Battaglia et al., Erratum to "Y-chromosomal evidence of the cultural diffusion of agriculture in southeast Europe", European Journal of Human Genetics 17 (2009) 853.
Ево добре табеле:

Kor:

--- Цитат: Kyrios  Фебруар 18, 2013, 04:36:07 поподне ---Података о Украјинцима има и у раду

--- Крај цитата ---

Нашао сам и ја овај рад али сам првенствено тражио неко истраживање специфично за Украјину са табелом и графиком која би личила на оне за остале народе. Али је и ово боље него ништа :)
Стварно чудно, народ од 50 милиона душе а резултате треба тражити свећом :)

Kyrios:
Добро је што сам поставио ову табелу јер људи често забораве на исправку па поставе ону стару, неисправну. А према тој табели, хаплогрупе I2a1-Din уопште нема у Украјини, али зато је 17.4% у Пољској, а 14% у Чешкој. Али, и ови резултати су ми сумњиви, какво је то истраживање које у Чешкој не пронађе никога ко има хаплогрупу I2a1?

Навигација

[0] Индекс порука

[#] Следећа страна

Иди на пуну верзију