Pošto je u skladu sa temom a mislim da je ozbiljna stvar, mislim da vrijedi napomenuti. Vjerovatno ste upoznati sa tim da na wikipediji stoji da su Vasojevići albansko malisorsko pleme... za skoro sva plemena CG piše da su albanska, osim Rovaca. Ako smatrate da to nije istina, da li onda treba tome stati na kraj? Ispade CG 90% albanska po tome...
То је стари и познати проблем са нглеском верзијом википедије (која је на жалост и најпопуларнија). Многи википедију виде као сјајан пропагандни канал, а у овом случају имам утисак да је ово "тровање" чланака нека врста њиховог државног/националног пројекта.
Проблем је што су се "слизали" са уредницима енглеске Википедије који их у томе подржавају. Покушавали смо више пута да уклањамо оне бесмислене банере и тврдње из чланака, онда су их они враћали, па ми опет брисали, па они опет враћали итд. али онда ти супер-администратори прво блокирају чланак за даље измене, па онда после извесног времена као размотре све аргументе и врате њихове будалаштине и то тако остане.
Википедија има нека правила око обавезе подупирања навода у чланку која та екипа формално испоштује - пронађу некакав извор у виду објављене публикације сумњивог квалитета коју наведу као референцу, и то после јако тешко уклонити или преиначити (буде моја референца против твоје).