Порекло становништва > Црна Гора

Ilic L1b-M349

(1/3) > >>

Ilić sa Krivosija:
Postovani
Zamolio bih vas ako mi nesto vise mozete reci o srpskom prezimenu Ilic sa Krivosija(slava Sv.Petka). Moje laicko istrazivanje koje se zasniva na 70-80% na vasim istrazivanjima i opisu se poklapa sa predanjima u mojoj porodici. To jest da smo porijeklom iz sela Sobajici u Bjelopavlicima, tako da sam uvjeren da znam unazad par stotina godina,kao i da smo dnk l1b-m349. Ali sam slabo informisan o proslost,prije Bjelopavlica kod mene u familiji je predanje porijekla sa Kosova,medjutim istrazivajuci m349 dnk sam posumnjao na mogucnost povratka na podrucje Boke,da postoji mogucnost prije Kosova da smo bili u okolini Grblja. Jer opet kazem laicko istrazivanje me dovelo da se poklope neke cinjenice o mogucnosti da  je taj dnk pripadao Fenicanima koji su osnovali Budvu i zivjeli na tom podrucju. Zato bih vas zamolijo da mi kazete ako nesto vi znate vise o poroslosti mog prezimena za taj period prije Sobajica.
Unaprijed Hvala

Љубо Мирков:
Илић са Кривошија од Феничанах ? :o Добро звучи.  :D

Bokez:
Постоји и варијанта да су Илићи дошли из Добре Горе (Цуце) на Кривошије.

Ilić sa Krivosija:
Da naravno preko Dobregore ali se tamo nijesu dugo zadrzali,a ovo se ne odnosi samo na Ilice takodje na Vucurovice i ostala brtastva koja vode isto porijeklo,ja sam uspio sa sigurnoscu utvrditi do Bjelopavlica,kao i da smo dalje od Kosova moguce dosli,ali Dnk je dodatno zanimljiv jer taj gen M349 se veze za stari Levant,a prvi su na prostoru Budve bili Fenicani sa tih prostora.

Bokez:

--- Цитат: Ilić sa Krivosija  Април 21, 2021, 08:06:40 поподне ---Da naravno preko Dobregore ali se tamo nijesu dugo zadrzali,a ovo se ne odnosi samo na Ilice takodje na Vucurovice i ostala brtastva koja vode isto porijeklo,ja sam uspio sa sigurnoscu utvrditi do Bjelopavlica,kao i da smo dalje od Kosova moguce dosli,ali Dnk je dodatno zanimljiv jer taj gen M349 se veze za stari Levant,a prvi su na prostoru Budve bili Fenicani sa tih prostora.

--- Крај цитата ---

Постоји могућност да су Феничани, али постоји и могућност да је од неког старих народа из Анадолије. Мислим да је проблем у томе што ни један L-M349 са нашег простора није урадио дубински тест па да се још боље СНП-профилишу.

Навигација

[0] Индекс порука

[#] Следећа страна

Иди на пуну верзију