Порекло становништва > Србија

poreklo Neofitovica u vezi sa Karadjordjevicima

<< < (2/4) > >>

Neo:
I ako je to tacno zasto je kralj Petar posle drugog svetskog rata poslao pismo mom pradedi Rajku Neofitovicu ,preko crvenog krsta ,u kome ga pita da li jos u Vreocima(Lazarevac) ima nasih zivih .Mnogo mi je drago za Vas odgovor,napokon sam krenuo dalje sa mrtve tacke.Pozzz

Neo:
  Карађорђева сестра МАРИЈА била је удата 1787. г. у село Нерадин код Ирига за шумара Милију Пантелића (Велибор Берко Савић: Кара-Ђорђе, Документи III, 1813.-1817. г. Горњи Милановац 1988. г). Тако долази до његове родбинске везе у Нерадину, а зна се и место где је било домаћинство Пантелића; сада је то кућа СЛАВКА РАДИВОЈЕВИЋА. После смрти ћерке САРЕ и мужа, 1811. г. Марија је напустила село Нерадин и вратила се у Србију, да би се касније удала у село Влакчу код Крагујевца за неког сељака из породице НОВАКОВИЋ, са којим је имала два сина и две кћери (Константин Н. Ненадовић: "Живот и дела великог Ђорђа Петровића Кара-Ђорђа, Беч 1883)??????
PO OVOME ONA PRICA DA SE UDALA ZA NEOFITA IZ LAZAREVCA NE PIJE VODU!

Муњени Ћелић:

--- Цитат ---PO OVOME ONA PRICA DA SE UDALA ZA NEOFITA IZ LAZAREVCA NE PIJE VODU!
--- Крај цитата ---

Зато је Небојша и нагласио ''наводно'' ... можда је у питању нека друга кћерка, а можда ништа од тога није тачно. Из личног искуства вам саветујем да се одлучите за ДНК тест и тако сазнате и старије порекло и шире сродство Неофитовића. Усмена предаја може да усмери на странпутицу. Понекад је корисна, а понекад и не.

Neo:
gde moze da se uradi dnk test i koliko to kosta

Муњени Ћелић:
http://www.poreklo.rs/forum/index.php?topic=39.0/

У случају да се одлучите за тест преко FTDNA, препоручујем тест на барем 37 маркера ако је могуће. Кошта 169 америчких долара што је неких 125 евра. Довољно да будете сигурни и у хаплогрупу, а врло вероватно се може одредити и ''подгрупа''.

http://www.dnk.rs/Pra-poreklo

Овде се ради о београдској лабораторији где се врши тест на 17 маркера. Пуна цена је 13.000 динара, а ако се најавите ''Пореклу'', можете остварити попуст од 50%.

Поздрав!

Навигација

[0] Индекс порука

[#] Следећа страна

[*] Претходна страна

Иди на пуну верзију