Порекло становништва > Црна Гора

Булатовићи

<< < (18/18)

Милош:

--- Цитат: nbascarevic  Август 23, 2020, 07:19:35 поподне ---Поздрав свима,
Да ли неко има податке о пореклу презимена Башчаревић , настањених у с.Угљаре,Зубин Поток(Ибарски Колашин)
у периоду после 1750.год. На сајту Ровчана сам нашао да смо пореклом од Стајовића из Мртвог Дубоког. Ако имате нешто детаљније , прецизније...
Хвала,

--- Крај цитата ---

Генетичка истраживања су показала да Башчаревићи нису Ровчани. Послао сам приватну поруку.

vid.knezevic:
Поздрав свима. Да ли неко зна више о овој грани :
Булатовић (Бајовић)/Св. Лука/Мртво Дубоко/Ровца/ЦГ/ R1a>Z280>Y2613>Y2609
Које би порекло могла да има и са којим породицама сродна.

Ognjen Minić:

--- Цитат: vojinenad  Мај 30, 2017, 09:49:27 пре подне ---Кад кажеш да си од Петронија да ли мислиш на Петронија сина Стајова, од кога према предању воде порекло Стајовићи? На то предање се везује више породица са презименом Булатовић али се уз помоћ днк показало да то и није баш тако. Једино Булатовићи из Брезојевице код Плава и њихови сродници муслимани Еровићи из Пода код Бијелог Поља су доказано потомци Стајови тј. Стајовићи, док се за Величковиће из Врха код Бијелог Поља то још увек мора узимати са резервом док се неко од њих не буде тестирао. Предање, које је готово сигурно доживело одређене измене током прикупљања и припреме за публикацију, каже да су од Стајовића и Вељовићи из села Попа и Сувог Дола код Тутина, као и њихови сродници Булатовићи из Бијеле Цркве код Рожаја, али и Булатовићи насељени у Горњој Горици код Подгорице. Тестирањем Y хромозома добили смо резултате који покатзују да Вељовићи и Булатовићи из Бијеле Цркве немају везе са Стајовићима, а да то исто важи и за Булатовиће из Горње Горице који су пак сасвим трећа хаплогрупа. То исто важи и за тестираног Булатовића који је навео да је из Мртвог Дубоког, а који би према записаном предању требао да припада грани Стајовог потомства која је остала у Ровцима.
Такође, читајући то што је записано као предње и из разговора са самим Стајовићима уочљиво је да постоје многе нелогичности и да неке ствари које су ту записане о Стајовићима сами Стајовићи тј. Булатовићи из Брезојевице негирају или не знају за њих. Тако да ако си према предању Булатовић-Стајовић добро би дошло да се тестираш и тиме допринесеш да се у потпуности расветли ова прича о Стајовићима и уједно добијеш праву истину о свом пореклу.
За сада имамо петорицу тестираних који носе презиме Булатовић, од којих само један је ''прави'' Булатовић I2-PH908, док су двојица R1a али удаљени јако много (око 4000 год.) пошто припадају двема различитим гранама, један Булатовић је I1-P109, а један је I2-CTS10228. Вељовићи су сродни са овим Булатовићем који је I2-CTS10228 (чији претци су до 1924. год. носили презиме Вељовић) и представљају засебан род., а имамо и једног Савића из Пепића код Мурине који такође припада  I2-CTS10228 али је по вредностима маркера доста удаљен од Вељовића и сигурно припада некој другој грани унутар Динарик Севера. Оним које можемо назвати ''правим'' Булатовићима (осим Булатовића из Ровачког Требаљева) припада и Никетић из Новог Момчилова у Топлици који добро зна своје предање о томе да се његов чукунђед презивао Минић и да је доселио из Ровачког села Веље Дубоко где и данас постоји братство Минић као јак огранак великог братства Булатовић, који такође чувају предање о свом рођаку који је одселио у правцу Топлице.
Уколико желиш да се тестираш могу да ти омогућим да оствариш попуст од 50% преко мене или неког од чланова удружења који имају уплаћену чланарину за ову годину, тако да би те тестирање коштало 6500 дин. (пуна цена је 13000). Сама процедура тестирања је јако једноставна и подразумева узимање букалног бриса штапићем са унутрашњег дела образа и одношење у лабораторију ДНК центра која се налази у ул. Светозара Ћоровића бр. 10. Уколико не живиш у Београду можеш и поштом да пошаљеш епрувету са брисом.
Јави ми шта си одлучио па ће мо се већ договорити о детаљима.
Поздрав

--- Крај цитата ---
Poštovani, ja sam Minić, porijeklo Smolice, rijeka Mrtvica. Voljan sam da se testiram, može li više detalja, obzirom da je prošlo više od 3 godine od vašeg posta?

Hvala unaprijed

Spajic1:

--- Цитат: Jelic  Мај 04, 2017, 10:58:53 пре подне ---Од велике важности за распетљавање случаја "Булатовић" би било тестирање људи са овим презименом из Церовице и Горњих Роваца код Колашина, као и Булатовића из Куча.

--- Крај цитата ---
Јесте да је од овог поста прошло скоро 4 године али да дам коментар. Ја сам послао узорак мог таста за тестирање. Он је Булатовић рођен у селу Реткоцер општина Медвеђа у Јабланици. Његов деда се доселио из села Речина код Колашина а његов прадеда се ту доселио из Церовице. Он је I2 > I-L460 > I-P37 > I-M423 > I-FGC41353 > I-Y3104 > I-L621 > I-CTS10936 > I-S19848 > I-CTS4002 > I-CTS10228 > I-Y3120 > I-S17250 > I-PH908 > I-FT14506 > I-Y179535 > I-Y52621 > , род Б, Никшићи .

Stanisic1995:
Dobar dan.

 Da li neko od vas ima digitalnu verziju knjige Branka N. Bulatovica "Bratatvo Bulatovica- zivotni put roda mog"?

Навигација

[0] Индекс порука

[*] Претходна страна

Иди на пуну верзију