Дотични је врло снисходљив према Хрватима, било да се говори о усташком викару Степинцу ("Степинац сигурно није одобравао злочин"), Јасеновцу ("у Србији постоји државни пројекат преувеличавања броја жртава Јасеновца") или нечем трећем, али кад треба да се бију жене (https://www.youtube.com/v/apo6aLdxCTo), у првим је редовима. Укратко, веома храбар човек.
Срби у Хрватској и окупираној Крајини немају чему да се надају са оваквим поличитким и верским вођама.
Владика Јован као и сви ми има своје позитивне и негативне стране. Он човек има своје одређене здравствене проблеме, али што се тиче његовог доприноса за Србе у Хрватској и генерално за српство кад би ми сви дали мали део тога што је он дао, не знам где би нам био крај. Требало би прво да мало посетите нпр. Пакрац, па манастир Јасеновац и видите шта је све доле урађено и то понајвише захваљујући владици Јовану.
Ја не знам чији је пројекат преувеличавање жртава у Јасеновцу, али да се преувеличава, преувеличава се и тиме се директно наноси штета српском народу и жртавам НДХ-а јер се другој страни као на тацни нуди могућност да на основу тог преувеличавања доводи у питање геноцид који је над Србима у НДХ почињен. И знам људе који у разговору отворено кажу да су свесни да наведене бројке жртава у Јасеновцу нису реалне, али да је то већ толико ушло у народ и у медије, да они једноставно не желе да уоште отварају ту тему. Међутим свако ко се бави научним радом, не може ту тематику да гледа из угла свакодневне политкике и српско-хрватског поткусуривања, већ има обавезу да укаже на нетачне и непотпуне информације.
Што се тиче ових навода Н1, не би то коментарисао. Оно што је чињеница је да сваки физички напад може да се пријави надлежним органима, како онима где се десио, тако и онима земље у којој осумњичени пребива.