ДНК порекло > ГГ Разно

Youtube гуруизам и генетичка генеалогија

<< < (2/5) > >>

Милан Петровић:
Тај Шарић један опасан агент од утицаја, а илиризам који пропагира требало би законом забранити.

Христифор:
Зато  насушно треба Youtube канал Српски днк пројекат који ће урадити серијал емисија о досељавању Словена са освртом на  генеалогију. Време да се против шарлатанства уђе у отворену битку.

CosicZ:
Да ли су Срби потомци Илира или Словена, Германа или Келта, Бушмана или Сумера, потпуно је свеједно. Нечија вредност не мери се тиме колико му је старо огњиште. То што псеудоисторичари имају слабе доказе, штети само њима. Много је опасније промовисање теорија завере као доказа и злоупотреба историје у политичке сврхе.
https://www.reddit.com/r/serbia/comments/qphj2b/da_li_verujete_da_je_bilo_masivnog_doseljavanja/

Зрно:

--- Цитат: Atlantische  Новембар 09, 2021, 08:43:29 пре подне ---Шарић је Хрват пореклом из Сплита чија породица није видела црногорских Брда.

--- Крај цитата ---

Из Ријеке.

Platin:

--- Цитат: CosicZ  Новембар 10, 2021, 06:31:32 пре подне ---Да ли су Срби потомци Илира или Словена, Германа или Келта, Бушмана или Сумера, потпуно је свеједно. Нечија вредност не мери се тиме колико му је старо огњиште. То што псеудоисторичари имају слабе доказе, штети само њима. Много је опасније промовисање теорија завере као доказа и злоупотреба историје у политичке сврхе.
https://www.reddit.com/r/serbia/comments/qphj2b/da_li_verujete_da_je_bilo_masivnog_doseljavanja/

--- Крај цитата ---
Порекло треба (и мора) да тврдо инсистира на чињеницама - да је сеоба било много.
Најпогрешније је рећи да их није било, а недовољно је усмерити се само на једну. Кад год сам школски учио историју, никако се није помињало ко је дочекао Словене - овај простор засигурно није био празан.
Нека ме днк уредници исправе, али стање је такво да су се E, G, J1, J2 и R1b доселили раније (не у исто време), I2a и R1a са сеобом Словена, I1 касније, N2 још касније. За L, T и Q ни ми не знамо одакле нам.
Сматрам да увек то треба истаћи, да смо ми садашњи становници ових простора наследници барем десетак сеоба. Историја је договор - генетика је податак.

Навигација

[0] Индекс порука

[#] Следећа страна

[*] Претходна страна

Иди на пуну верзију