Порекло становништва > Црна Гора

Племе Ћеклићи

(1/6) > >>

Nebo:
Драги пријатељи, окачио сам на порталу текст о племену Ћеклића:

http://www.poreklo.rs/2015/12/05/pleme-ceklici/

Како се ради о племену веома комплексног састава и порекла становништва, пожељни су ваши коментари, додаци, евентуалне исправке.

Ја сам у тексту дао само кратки осврт на порекло и братства Ћеклића, на основу наведених извора, а сигурно неки сарадници, чланови и форумаши Порекла (нарочито Бранко Медојевић) имају још детаља да додају!

vidoje 013:
Браво Небо

Nebo:
Хвала, земљаче  :)

vladimirurosevic:
Obilazeci Ceklicka sela zadnjih dve tri godine,dosta sam razgovarao sa mestanima sela ,Jezero,Petrov Do,Ubao i Dragomiljdo i oni su mi preneli neke pojedinosti koje nisam znao.Naprimer Mirkovici i Pavlicevici iz Petrov Do ,pa Dragutinovici iz Ubao ,zatim Pavicevici iz Dragomiljdo su svi od Petra ili Petrovica i svi poticu iz Sela Jezer u Ceklicima gde su prvo ziveli kada su se doselili u Ceklice i svi su slavili Stevanjdan a onda preuzeli staru Ceklicku slavu Sveti Ilija,tako da me navodi da su svi oni doseljeni iz Kuca.E sad da bi to mogli potvrditi potrebno je uraditi njihov DNK i potvrditi ovu prepostavku.Potrudicu se da uradim njihov DNK sto je pre moguce i sklopiti kockice puta iseljavanja iz Kuca preko Jezera u Ceklicima pa do konacnog odredista jednog dela Kuca u Velisevce kod Ljiga.Isto tako potrudicu se da dostavim DNK od Drekalovica da bi jednom razjasnili povezanost Mrnjavcevici i Drekalovici ako je uopste ima

Nebo:
Лично, не верујем да постоји сродничка веза између Мрњавчића и Дрекаловића. Што, опет, не значи да немају генетску везу (Е1б), али она би могла потицати из неке веће давнине.
Што се тестираних родова из Велишеваца тиче, њихова веза са ћеклићким Петровићима је, ипак, магловита, баш као и веза Петровића са Кучима. Најбоље би било наћи за тестирање некога ко поуздано потиче од Дрекаловића. Нпр. Душка Вујошевића  :D

Навигација

[0] Индекс порука

[#] Следећа страна

Иди на пуну верзију